‘Bikini’s en Kites’ – Anja Janssen

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789020550092

Op het strand van Domburg runt Bo, in een strandhuisje, haar eigen bikini shop. Op een middag stapt de knappe kitesurfer Lars er binnen met zijn nichtje Sanne. Bo is op slag verliefd op deze man. Dan blijkt hij ook nog eens Bo’s buurman te zijn. Lars runt samen met zijn broer Harm de nieuwe kiteschool. Daarnaast was Lars ook wereldberoemd om zijn kunsten in de zee. Maar waarom doet hij nu niets meer met zijn kite? Als maatpak Marcel, Bo komt vertellen dat ze na de zomer haar strandhuisje moet opdoeken is ze van slag. Wat moet ze nu met haar zorgvuldig opgebouwde leven? Kan Lars haar misschien helpen met het behouden van haar winkeltje? En hoe zit het met de vlinders tussen Bo en Lars, laaien ze verder op ze op of doven ze uit?

Janssen schreef met Bikini’s en Kites een heerlijke feelgood roman. Het verhaal past precies bij deze laatste mooie zomerdagen. Ook de cover van het boek doet zomers aan en geeft precies weer waar het boek over gaat: een kiteschool en een bikini shop aan het Zeeuwse strand.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Bo, hierdoor leer je haar goed kennen. Je weet precies hoe ze zich voelt en wat ze denkt. Door de beeldende schrijfstijl lijkt het net alsof je zelf deelneemt aan een van de kampvuren en kun je de zilte zeelucht al ruiken.

Bikini’s en Kites zit vol humor en staat bol van de romantiek. Daarnaast heeft het boek ook een klein serieus tintje, namelijk de verwachtingen die andere zoals je ouders van je hebben, waar te kunnen maken. Toch blijft het verhaal luchtig en leest het door het makkelijke taalgebruik en grote lettertype heerlijk weg.

Het boek heeft voldoende romantiek, maar is niet overdreven zoet. Er gebeurt genoeg in het verhaal om de spanning erin te houden. Zo is er een onverwachte wending, die het verhaal op zijn kop zet en zorgt dat je het boek zo snel mogelijk uit wil hebben om erachter te komen wat de gebeurtenis betekent voor iedereen aan het Domburgse strand.

Leuk vond ik dat Janssen voor al haar personages ook een bijnaam liet terugkomen in het verhaal. Zo wordt een van de bijnamen van Bo, Bootje. Waarom dit is, lees je terug in het verhaal. Ik heb er in ieder geval hartelijk om gelachen. Het enige minpuntje aan het boek vond ik het einde, het stopt nogal abrupt. Ik had graag nog iets langer willen genieten van de personages van Bo en Lars. Hopelijk komt er snel een nieuw boek van Janssen haar hand.

Bikini’s en Kites is een romantische en luchtige feelgood vol humor die ideaal past in je koffer op weg naar een zonnig oord! Het boek krijgt van mij 3,5 ster.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020550092
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 272
Uitgave: juli 2022

Met dank aan uitgeverij Zomer & Keuning voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review