‘Het appartement’ – Lucy Foley

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789022594506

De Britse schrijfster Lucy Foley is bekend van haar eerdere boeken ‘De jachtpartij’ en ‘De gastenlijst’ die beiden nummer één bestsellers werden. Foley woont en werkt in Londen. Naast schrijfster, werkt ze ook als redacteur bij een uitgeverij.

Als Jess haar broer Ben opzoekt in zijn appartement in Parijs, is hij niet thuis. Onbereikbaar. Des te langer Ben niet thuis komt, des te ongeruster Jess wordt. Wat is er met haar broer gebeurd? Ondanks dat de overige vijf bewoners van het appartementencomplex niet altijd even toegankelijk zijn, neemt Jess de gok en vraagt of zij haar kunnen helpen met de zoektocht naar haar broer. Tijdens haar ondervragingen komt Jess erachter dat de buren duistere geheimen voor elkaar verborgen houden… Zou iemand van hen te maken hebben met de verdwijning van Ben?

De cover van het boek is prachtig. De knalrode kleur springt gelijk in het oog. Een leuk detail is dat zowel de balkonnetjes als de titel voelbaar zijn op de kaft. Achter de ramen zie je een aantal silhouetten, wie zijn zij en wat hebben ze in het appartement te zoeken? Het maakte mij als lezer nieuwsgierig.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Dit boek was niet wat ik ervan verwacht had. Jammer, maar helaas. Foley haar eerdere boek ‘De jachtpartij’ las ik met veel huivering en plezier. Het appartement daarentegen heb ik maar liefst tot vier keer toe weggelegd om iets anders te gaan lezen.
Het is mij dan ook niet gelukt om het boek volledig uit te lezen. Na 175 bladzijden ben ik afgehaakt en las ik alleen nog het einde, om er zo toch nog achter te kunnen komen wat er gebeurd is met Ben.

Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken. Deze hoofdstukken zijn opgedeeld uit de vijf bewoners van het appartement. Door deze vertelwijze kom je achter de meest duistere geheimen van de bewoners en weet je hoe ze denken over elkaar. Handig, elk hoofdstuk begint met de aanduiding wie het is en op welke etage hij of zij woont in het appartement.

Het appartement was voor mij een dikke pil, waar ik niet doorheen kwam. Door de vele verschillende personages raakte ik meerdere keren de kluts kwijt en moest ik telkens overnieuw beginnen. Daarnaast vond ik het boek weinig spanning hebben en was het verhaal op sommige punten zelfs saai te noemen. De schrijfstijl is langdradig en dan neemt Foley ook nog uitgebreid te tijd om de lezer wegwijs te maken in de omgeving. Iets wat bij mij zorgde dat de spanning en leessnelheid beduidend minder werden.

Het appartement is een voor mij iets teveel gehypte boek, na twee eerdere successen. Het boek krijgt van mij dan ook slechts 1.5 ster. Hopelijk kan een volgend boek van Lucy Foley mij wel bekoren.

 

Kim
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: Boekerij
ISBN:9789022594506
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 384
Uitgave: augustus 2022

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review