‘A twisted tale – Een nieuw begin’ – Liz Braswell

no title has been provided for this book
Author:

ISBN: 9789047862239

Een nieuw begin van Liz Braswell vertelt het verhaal van Aladdin op een andere manier. Het is een verhaal dat gaat over macht en liefde, over verlies, over opstand, samenwerking en burgers verenigen. Vinden Aladdin en Jasmine ook in deze versie de liefde voor elkaar? En aan wiens kant staat de Geest uit de oude lamp in deze herwerking?

Dit boek is het tweede boek uit de reeks dat vertaald werd naar het Nederlands. De schrijfstijl is meteen herkenbaar. Ze schrijft opnieuw met een vlotte pen en weet het boek in korte hoofdstukken op te delen wat het aangenaam lezen maakt.

Het boek brengt de gekende personages van het Disneyverhaal, maar het plot krijgt een duistere wending. Het eerste kwart van het boek loopt de verhaallijn gelijk met het originele verhaal. Zo zijn de dialogen bijvoorbeeld wel erg herkenbaar.

Qua uitwerking van de personages miste ik diepgang. Ervan uitgaande dat het om een hervertelling van een verhaal gaat, kan je denken dat lezers minder behoefte hebben om meer te weten over de personages. Ik vind echter dat er meer aandacht mag gegeven worden aan achtergrond en karakter van personages, zeker om nieuwe lezers aan te trekken. Het artwork op de cover is erg mooi. Het geeft de stad Agrabah weer, met daarnaast een verwijzing naar de Geest.

Een nieuw begin is een vermakelijk young adult boek. Het is een Disneyverhaal in een nieuw jasje, maar te weinig vernieuwend door de ontbrekende diepgang van background van personages. Vandaar dat ik het 3,5 sterren geef.

Melanie
Boekencast

Genre: Young adult
Uitgever: Big Balloon Publishers
ISBN: 9789047862239
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 390
Uitgave: september 2022

Met dank aan Big Balloon Publishers voor dit recensie-exemplaar.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review