‘Hartje zomer’ – Nora Schenk

no title has been provided for this book
Author:
Genre:

ISBN: 9789461098986

Haar boekwinkel Lectori Salutem loopt als een trein, ze is dolgelukkig met Bram en het is hartje zomer buiten. Lizzy kan haar geluk niet op lijkt het wel. Als Annabella, de moeder van Lizzy, ineens vanuit Frankrijk op de stoep staat en wel erg geheimzinnig doet over het feit dat haar man in Frankrijk blijft en ze wat dingen moet regelen in Nederland, gaan bij Lizzy alle alarmbellen af. Daarnaast wordt er elk jaar een musical gespeeld bij het evenement genaamd De Zingende Zomer. Dit jaar is het Mamma Mia. Lizzy’s beste vriendin Ikram speelt een van de hoofdrollen, maar daar is niet iedereen het mee eens. Het wordt gegarandeerd een hete zomer!

Nora Schenk won in 2023 een uitgeefcontract bij De Verhalenfabriek, hier verscheen Hartje herfst, het eerste deel in de seizoenen van liefde-serie. Het derde deel Hartje winter, waar Schenk nu aan schrijft, zal waarschijnlijk in de winter van 2024 verschijnen. Deel vier Hartje lente komt in de lente van 2025 uit.

Hartje zomer is een vervolg op het tussendoortje Hartje herfst. Dit eerste deel werd door een mede boekencast recensent gelezen. De delen zijn prima los van elkaar te lezen.

Het verhaal past perfect bij het mooie weer van de afgelopen dagen. Het is dan ook een fijne, luchtige feelgood die je in één middagje uitleest. Toch weet Schenk, ondanks dat het verhaal maar een kleine 100 bladzijden telt, ook wat zwaardere onderwerpen aan te snijden zoals: discriminatie en ziekte van een ouder. Gelukkig blijft het ondanks deze zwaardere thema’s wel een luchtig verhaal.

Door de beeldende schrijfstijl van de schrijfster, is het net alsof je staat mee te zingen met alle gouwe ouwe liedjes van ABBA tijdens de mini Mamma Mia musical of staat te genieten van een hapje en een drankje in het restaurant van Bram.

Hartje zomer is een zonnige feelgood, waardoor je zin krijgt in de zomer. Daarom krijgt deze korte novelle 4 zonnige sterren. Mamma Mia here we go again…. Op naar de winter voor het volgende deel van de reeks.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098986
Uitvoering: e-book
Uitgave: april 2024

Met dank aan Uitgeverij De Verhalenfabriek voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review