‘Hamley in de magische bibliotheek’ – Sandra J. Paul

no title has been provided for this book
Series:
Publisher:

ISBN: 9789464661385

Hamley mag met haar baasje mee naar de bibliotheek. Zoveel boeken! Hamley is er dol op. Daar ontmoet ze ook Odin, de zwarte bibliotheekkat. En die kan net als Hamley begrijpen wat mensen zeggen. Odin nodigt Hamley en Mama Kat uit om samen met alle magische zwarte katten bij volle maan naar de bibliotheek te komen.

Hamley in de magische bibliotheek is inmiddels het achtste boek in de reeks rond het zwarte katje. Een kinderboek waar de jonge kattenliefhebbers veel plezier aan zullen hebben. Sandra J. Paul, auteur en uitgever, schreef naast deze kinderreeks nog een heleboel andere boeken in diverse genres. Denk maar aan de spannende jeugdboekenreeks De duistere school, de Young Adult reeks Het Eiland (haar debuut) en vele spannende psychologische thrillers zoals De waarheid, Verknipt en Paniek.

De cover van dit Hamley-boek is wederom een pareltje. Het past perfect bij het verhaal, net als de tekeningen die in het boek te vinden zijn. Deze visuele meerwaarde helpt kinderen vanaf zeven jaar om hun fantasievermogen aan te spreken. En de kattenpootjes die je doorheen het hele boek vindt zorgen voor een speels effect. Het gekozen thema is erg spannend en ook wat mysterieus, waarbij het vooral de nieuwsgierigheid prikkelt over wat het geheim van zwarte katten is.

Hamley is een nieuwsgierig katje waar Mama Kat vaak haar handen vol aan heeft. Hamley is dus heel blij dat ze mee mag met haar baasje Betty naar de bibliotheek. Ze weet niet wat dit is, en is blij verrast dat ze overal boeken ziet. De liefde voor boeken komt duidelijk naar voren in dit verhaal, en wie weet lukt het dit grappige en fantasierijke boekje om kinderen (nog meer) zin in lezen te doen krijgen. De verhaallijn bezit een sprankeltje magie en slaagt erin de lezer de hele tijd te boeien. Een origineel verhaal dat snel uit is.

Sandra J. Paul slaagt erin om haar schrijfstijl helemaal af te stemmen op het niveau van de doelgroep. Haar taalgebruik is eenvoudig, en moeilijkere woorden worden op een duidelijke manier uitgelegd. Hamley babbelt graag en stelt veel vragen, waardoor kinderen via deze dialogen nog iets bijleren. De korte hoofdstukken dragen bij aan een hoog leestempo. Kortom, Hamley in de magische bibliotheek is een ideaal boekje om zelf te lezen of voor te lezen.

Hamley in de magische bibliotheek staat overigens los van de andere Hamley-boeken. Alle boekjes zijn apart te lezen, waardoor je je kind kunt laten kiezen welk thema hem of haar interesseert. Zo is Hamley leert toveren een ander magisch verhaal, en zit je volledig in de Halloweensfeer met Hamley op pompoenjacht. Het eerste boekje in de reeks is Hamley is jarig. 4 zwarte (miauwende) sterren!

Severine
Boekencast

Genre: fictie 7-9 jaar
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 9789464661385
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 78
Uitgave: april 2023

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Uitgeverij Hamley Books in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review