‘Guinness World Records 2024′ – Guinness World Records Ltd

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789026166617

Het boek Guinness World Records 2024 is de jongste telg uit de reeks van Guinness World Records-boeken. Elk jaar informeert het boek ons met indrukwekkende records, extreme prestaties en fascinerende weetjes.

Het boek wordt opgedeeld in verschillende onderdelen. Dit maakt het aangenaam voor de lezer om makkelijk te bladeren naar het thema waarvoor hij interesse heeft. Zo vind je records terug over sport, wetenschap en technologie, maar ook over mensen, geschiedenis en nog veel meer.

Zo kom je dus onder andere te weten dat de zwaarste persoon een piekgewicht had van 635 kg, dat een Ier de grootse verzameling Deadpool-memorabilia bezit (met name 2250 unieke voorwerpen!) en dat de hoogte van de grootste gesurfte golf maar liefst 26,21 m bedraagt.

Er zijn ontzettend veel foto’s in het boek aanwezig en overal kan je genieten van stukjes tekst, weetjes en records. Dit aantal op zich verdient van mij een plaatsje tussen de records in het boek. Visueel is het zeker aantrekkelijk, maar om alles echt te lezen is het tegelijk ook wat chaotisch. Dit is geen boek wat je in één keer wil of kan uitlezen. Dit is een boek waar je voor langere tijd van wil genieten. Een boek dat je meeneemt naar het toilet, ’s avonds in bed nog snel even in bladert of tussen twee huishoudelijke taakjes door je graag nog eens laat verwonderen met een bizar record. Ik vermeld er voor de volledigheid wel graag bij dat je achteraan het boek een vier pagina’s tellende index kan terugvinden. De kernwoorden die hierin zijn opgenomen helpen je wat makkelijker een pagina terug te vinden als je meer over iets wil lezen.

In mijn kinderjaren bladerde ik reeds graag in de toenmalige edities van Guinness World Records boeken. De edities die ik toen in handen kreeg, waren Engelstalig. Deze boekenreeks spreekt me nog steeds aan, hetzij dan ditmaal in het Nederlands. Het lijkt me dan ook een reeks die universeel aantrekkelijk is en leuk is voor mensen van alle leeftijden. Het boek spreekt dan ook alle lagen van de bevolking aan. Wie wil nu niet op het volgende familiefeest kunnen stoefen met een weetje die hij las in het Guinness World Records boek?

Daarnaast is het hilarisch om enkele records samen met gezinsleden te proberen na te apen. Zo moet je maar eens proberen om tijdens de aankomende kerstperiode meer dan 710 kerstballen in je baard te hangen of laat staan dat het je lukt om met je onderlip meerdere seconden je neusgaten te bedekken.

Hier en daar zou het tof zijn om eens te lezen hoe lang het duurde alvorens het eerdere record werd gebroken. Zo zou je in een oogwenk kunnen zien hoe bepaalde prestaties in de loop der jaren evolueren. Vermoedelijk zou je dit echter wel kunnen vinden als je een voorgaande editie naast deze editie legt.

Ik ben na het lezen benieuwd naar hoe je jezelf kan kwalificeren om je aan een recordpoging te wagen. Welke criteria voor opname hanteert men? Helaas vond ik hier in het boek niets over terug. Tot slot geef ik het Guinness World Records 2024 boek graag 4 sterren, omwille van de grote vermakelijkheidsgehalte.

Melanie
Boekencast

Genre: Naslagwerk
Uitgever: de Fontein Jeugd
ISBN: 9789026166617
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 256
Uitgave: 12 september 2023

Met dank aan uitgeverij De Fontein voor dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review