
Ergens in de azuurblauwe zee is het vervolg op Het weeshuis in de azuurblauwe zee. Het eerste boek uit de reeks draait om Linus Baker, een ambtenaar die werkt voor het Departement van Magische Jeugd. Zijn taak bestaat eruit om toezicht te houden op weeshuizen, waar magische kinderen wonen, en ervoor te zorgen dat alles volgens de regels verloopt.
In dat boek word je ook meegenomen in het liefdesverhaal dat ontstaat tussen hem en de directeur van het weeshuis, Arthur Parnassus. In Ergens in de azuurblauwe zee worden we verder in de tijd gekatapulteerd, waarbij Arthur en Linus nog steeds een koppel zijn en samen op het eiland wonen met hun magische kinderen. Hun doel is om de kinderen te beschermen van overheidsinstanties die het minder goed met hen voor hebben. Arthur wordt echter uitgenodigd om een verklaring af te leggen over zijn verleden, maar ik wil niet verklappen waarover dit gaat.
Tijdens dit boek leren we een nieuw magisch wezen kennen, een yeti, genaamd David. De toevoeging van dit gezinslid zorgt voor wat animo en dat is zacht uitgedrukt. Het legt wel wat druk op het grote gezin, de vraag is dan ook of de familie sterk genoeg is om dit wezentje aan te kunnen, of dat het ervoor zal zorgen dat ze uit elkaar gaan. Om dat te weten te komen moet je natuurlijk het boek lezen. De andere wezens, die we reeds kenden uit de voorgaande titel, blijven mooi uitgewerkt.
Naast de twee reeds aangegeven titels, las ik nog een derde boek van deze auteur (Het gefluister achter de deur). Steeds opnieuw kan TJ Klune mij bekoren met zijn hartverwarmende boeken met thema’s als liefde, magie en acceptatie die steeds gepaard gaan met een vleugje humor.
De auteur brengt altijd het thema LGBTQIA+ prominent aan bod, zonder dat het een ding hoeft te zijn. Met andere woorden, hij doet lezers stilstaan bij het feit dat anders zijn eigenlijk helemaal normaal is.
Als ik dan toch op zoek moet gaan naar één minpuntje in het boek, dan zijn het de langere hoofdstukken. Één hoofdstuk behelst gemiddeld een 30-tal pagina’s. Ik lees graag 1 hoofdstuk in één keer uit. Als ik tussendoor 10 minuten tijd heb om te lezen kan ik dit dus niet doen en daar hou ik gewoon minder van.
Ik was reeds grote fan van TJ Klune en dankzij dit boek groeit mijn lof voor de auteur nog maar eens. Erin slagen om minderheidsgroepen naar voor te brengen als gelijkwaardig en zich hierdoor niet meer als minderheidsgroep te laten voelen is een kunst op zich dat veel respect verdient. Hoewel ik de auteur nog maar 2,5 jaar ken, staat hij steevast in mijn top 3 van lievelingsauteurs.
Van mij krijgt Ergens in de azuurblauwe zee dan uiteraard ook 5 sterren!
Melanie
Boekencast
Genre: Young adult
Uitgever: VOLT
ISBN: 9789062220007
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 463
Uitgave: 5 november 2024
Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Volt in ruil voor deze eerlijke recensie.