‘Het gefluister achter de deur’ – TJ Klune

no title has been provided for this book
Author:
Publisher:

ISBN: 9789021467924

Het gefluister achter de deur van TJ Klune vertelt het verhaal van advocaat Wallace Price die na zijn plotse overlijden de overstap dient te maken naar het hiernamaals. Een bijzondere vrouw, gids Mae, komt hem halen en brengt hem naar Hugo, eigenaar van een speciaal theehuis en tevens de persoon die helpt om de overstap te verzorgen. Tijdens het leven van Wallace waren aanzien en macht belangrijk en was hij een koele kikker. Wallace is dan ook helemaal niet klaar om de passage te maken. Kan Hugo tot Wallace doordringen? Lukt het hem om beetje bij beetje de muur van Wallace af te breken en de mens achter de muur te leren kennen? Tot slot de grote vraag, zal Wallace de passage kunnen maken?

TJ Klune heeft alweer een fantastisch boek geschreven. Na Het weeshuis in de azuurblauwe zee, was ik meteen verknocht aan deze schrijver. Ik bombardeerde hem meteen tot 1 van mijn top 3 auteurs. Het gefluister achter de deur voldeed aan de verwachtingen die ondertussen heel hoog lagen.

De auteur slaagt erin om met een portie humor, een moeilijk thema als de dood niet enkel respectvol te beschrijven, maar ook bespreekbaar te maken. Hij zet je aan om na te denken over onderwerpen als sterfelijkheid, wat na de dood of welke persoon je wil zijn in het leven.

Door de leuke schrijfstijl word je meteen meegezogen in het verhaal. Het kost veel moeite om het boek neer te leggen om tussendoor toch maar een hapje te eten. Veel is te danken aan de leuke personages (er is zelfs een hond) en hun bijzondere gaven.

En dan die sprekende titel. Zoals zo vaak het geval is bij titels, weet je niet meteen waaraan je je moet verwachten. Bij dit boek komt alles samen en krijgt de titel een prominente plaats in het verhaal.

Het artwork op de cover is tegelijk simpel en sprekend. Een theehuis waar gans het verhaal zich in afspeelt. Nadat je het boek gelezen hebt, is het fijn om de cover nog eens te bekijken. Je ziet dan als het ware heel het verhaal opnieuw afspelen in je verbeelding.

Tot slot staat TJ Klune bekend om lgbtqia+ een prominente plaats te geven in zijn boeken. In dit boek komt dit opnieuw mooi aan bod. Op een subtiele doch steeds gradueel meer naar voor komende wijze, wordt dit opgebouwd en uitgewerkt.

Het gefluister achter de deur is meer dan een young adult boek. Het is een boek waar vriendschap centraal staat, met de nodige humor in een wereld vol fantasie. Ik ben nogal zuinig om 5 sterren te geven, maar dit boek krijgt ze zonder twijfel meteen allemaal!

Melanie
Boekencast

Genre: Young adult
Uitgever: Uitgeverij Volt
ISBN: 9789021467924
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 438
Uitgave: september 2022

Met dank aan Uitgeverij Volt voor dit recensie-exemplaar.

 

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review