‘Een contract vol liefde’ – Lindi Melse

no title has been provided for this book
Author:
Genre:

ISBN: 9789493265660

Lindi Melse (1991) woont met man en drie kinderen in Culemborg. Dat deze duizendpoot creatief is wist ze al vanaf dat ze kon lopen. Zo illustreerde ze een kinderboek, schreef ze twee kinderbijbels en heeft ze een eigen kaartenlijn ontworpen met onder andere geboortekaartjes, condoleance en bedank kaartjes bij het online kaartverkooppunt Kaartje2go.
Een contract vol liefde is haar eerste stap in de feelgoodwereld.

Bibi zoekt woonruimte en reageert op een advertentie in de plaatselijke krant. Als ze de sleutel krijgt, blijkt ze niet goed gelezen te hebben. Het appartement bevindt zich namelijk in een bejaardenhuis. Al gauw sluit Bibi de oudjes in haar hart en andersom zien de ouderen Bibi als een sfeermaker.
Op haar werk, als secretaresse bij een advocatenkantoor, heeft ze het erg naar haar zin, maar Bibi wil graag meer. Als ze op haar werk een belangrijke mail over het hoofd heeft gezien waardoor ze binnen enkele weken het kantoorpand uit moeten, is Bibi in alle staten. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ze gaat op zoek naar een oplossing. Die leidt niet alleen tot de vondst van een prachtig kunstwerk, maar ook tot een innige relatie met de kleinzoon van een stel uit het bejaardencomplex.

De cover van dit e-book neemt je mee naar een winters tafereel. Twee mensen staan innig met elkaar verstrengeld voor een huis, waar (oude) mensen voor de ramen staan. De vrolijk gekleurde huizen geven het boek een feelgood uitstraling.

Het verhaal wordt door de ogen van Bibi verteld. Elk hoofdstuk begint met een tijdsaanduiding hoelang het nog duurt voor zij uit hun gebouw gezet gaan worden. Hierdoor snap je als lezer de druk die Bibi voelt om te presteren en een oplossing te vinden erg goed.
Het is mooi om te zien wat voor groei Bibi doormaakt. Van muurbloempje bloeit ze helemaal op en zet ze alles op alles om de uitzetting van hun kantoorpand te voorkomen. Je sluit Bibi in je hart, maar ook de ouderen weten stuk voor stuk je hart te veroveren.
Lindi Melse weet de lezer tot het einde mee te sleuren in de strijd om de uitzetting. Dat hierbij een groot geheim wordt onthuld, vond ik erg leuk om te lezen. Het einde, onvoorspelbaar als die was, gaf aan het zonnige feelgood boek een klein beetje verdriet. Een onverwachte wending zorgt ervoor dat het hele huis kort van streek is. Gelukkig weten de bewoners dit met elkaar op te pakken en heeft het ook voor goede dingen gezorgd. Helaas kan ik hier niet te veel over zeggen, want dan zou ik alles verklappen.

De schrijfstijl van Melse is gemakkelijk, luchtig en zorgt ervoor dat de digitale bladzijden lekker snel omslaan. Ik was dan ook zo door het boek heen.

Een contract vol liefde is een fijne feelgood waarbij de hoofd en bijpersonen zich in je hart sluiten en je het boek maar met moeite kan uitlezen, omdat het verhaal dan ten einde is. Liefde en vriendschappen voor het leven worden gesloten en dit zorgt voor mooie momenten in het verhaal. Ik hoop dan ook dat Melse snel weer in haar pen kruipt om een prachtig nieuw boek te schrijven.
Een contract vol liefde krijgt van mij 4 schitterende sterren.

Kim
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789493265660
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 260
Verschijningsdatum: oktober 2023

Hartelijke dank aan Dutch Venture Publishing voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review