‘Durven dromen’ – Sarah Simmelink

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789461097743

Sarah Simmelink studeerde geschiedenis. Momenteel is ze werkzaam als beleidsmedewerker bij de gemeente. In 2018 deed Sarah al mee aan de verhalenwedstrijd van uitgeverij De Crime Compagnie, maar het duurde tot 2022 voordat ze haar werkelijke verhaal durfde op te sturen. Nu is Durven dromen dan eindelijk uit.

Thuiswerken doet Joy het liefst in haar geliefde koeien onesie. Als er wordt aangebeld, blijkt de beller niet de pizzabezorger, maar haar veel te knappe, nieuwe buurman te zijn. Joy schaamt zich dood. Als er zich op haar werk ook nog een vervelend incident voordoet, zet dit haar leven totaal op zijn kop. Meestal is Joy erg tevreden over haar leven, die ze vooral doorbrengt met wijn en een datingshow. Maar na dit incident heeft ze er flink de balen in. Wat moet ze nu?

Uitgeverij De verhalenfabriek staat bekend om zijn ‘tussendoortjes’. Boeken die niet te lang zijn en heerlijk weglezen. Durven dromen is precies zo’n verhaal. In korte hoofdstukken kom je meer te weten over het soms saaie leven van Joy, dat na een incident op haar werk, totaal op haar kop staat. En die knappe buurman maakt haar leven ook niet makkelijker.
Sommige situaties uit het boek zullen voor de lezers herkenbaar zijn. Hierdoor is het gemakkelijk om compassie met Joy te hebben.

Het personage van Joy is leuk neergezet. In sommige gedragingen of uitingen zoals het dragen van makkelijke kleding of het vele piekeren, zullen de lezers zich dan ook met Joy kunnen identificeren. Nick lijkt op het eerste gezicht een echte mooiboy, wat bij mij zorgde voor een kleine ergernis. Ik dacht ‘daar heb je er weer zo eentje’, maar op het laatst maakt Nick dit helemaal goed!

De schrijfstijl van Simmelink is gemakkelijk en vlot, hierdoor lees je dit e-book binnen no-time uit. Een grapje hier en daar is zeker op zijn plek en zorgt ervoor dat je als lezer soms hardop kan lachen.
Het enige minpunt vond ik dat het boek maar honderd bladzijden telt, ik had graag gezien dat de relatie tussen Joy en haar buurman Nick nog wat verdieping had gekregen. In de epiloog neemt dit namelijk een onverwachte wending, hier had ik dan ook graag nog wat meer van willen weten!

Durven dromen is een heerlijk, kort feelgood verhaal ideaal voor tussen de zware lectuur door. Ik waardeer dit verhaal dan ook met drie sterren.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: De verhalenfabriek
ISBN:9789461097743
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 100
Uitgave: maart 2023

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Uitgeverij De verhalenfabriek in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review