‘De prins van Toorn’- Kerri Maniscalco

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789022597606

Het lukt Best of Fantasy iedere keer weer om een prachtige limited edition uitgave te maken van een fantasyboek. Ook dit eerste deel van de trilogie Koninkrijk der Zonden van Kerri Maniscalco is weer een lust voor het oog. Een aan beide kanten bedrukte stofomslag, sprayed edges en mooie tekeningen aan de binnenkant van de hardcover. Alleen al hierom wil je het boek kopen en in je kast hebben staan.

Maar genoeg over het uiterlijk van het boek; het verhaal is en blijft het belangrijkste. De achttienjarige Emilia di Carlo en haar tweelingzus Vitoria horen vanaf jonge leeftijd de verhalen van hun oma Nonna over de Malvagi. Dit zijn demonenprinsen die in de nacht op zoek zijn naar de zielen van streghe voor hun koning: de duivel. Streghe zijn heksen die heimelijk tussen de mensen leven, net als Emilia en haar familie. Als Vittoria vermist is en Emilia haar gruwelijk toegetakeld terugvindt, zet ze alles op alles om de moordenaar te achterhalen en haar zus te wreken; al moet ze daar de verboden duistere magie voor gebruiken. Via deze magie krijgt ze hulp van Toorn, een van de zeven Prinsen van Hel, die ook op zoek is naar de moordenaar van Vittoria en twee andere vrouwen. Ondanks de vele waarschuwingen van Nonna besluit ze met hem samen te werken. Maar is hij wel te vertrouwen?

Wat dit boek anders dan andere fantasyboeken maakt, is dat heksen de hoofdrol spelen en dat het zich afspeelt in de bestaande wereld. In het negentiende-eeuwse Palermo in Sicilië hebben haar ouders een restaurant en vele lekkere gerechten komen voorbij. Het gebruik van Italiaanse woorden zorgt voor nog meer sfeer. Op de proloog na is alles in de ik-vorm geschreven. Dat kan vervelend lezen, maar in dit verhaal klopt het. Emilia is een stoere vrouw die voor de duvel niet bang is en er alles voor wil doen om de moordenaar van haar zus te pakken te krijgen. De prettige schrijfstijl van Maniscalco houdt je aandacht goed vast. Heel soms schiet ze af en toe door het verhaal of gaat het iets te langzaam. Op andere momenten is het zo gedetailleerd beschreven waardoor de omgeving tot leven komt en je bijna iedere vezel van de kleding die ze aan hebben voor je ziet. Dit wordt afgewisseld door scherpe conversaties en humor en op andere momenten is het gruwelijk, donker en duister. En dat allemaal in de zoektocht naar de moordenaar van Vittoria.

De karakters van de hoofdpersonen ontwikkelen zich naarmate De prins van Toorn vordert. Niet alleen Toorn, maar ook een paar broers komen voorbij en iedere prins der zonde is anders. De chemie tussen Emilia en Toorn is geweldig! Ze zijn natuurlijke vijanden en tot elkaar verdoemd. Ze haten elkaar, maar hebben elkaar ook nodig. Het is een spel van aantrekken en afstoten, waardoor het af en toe flink kan knetteren.

Uiteraard is er wel iets aan te merken op dit boek. Emilia heeft nog nooit demonen gezien of zwarte magie gebruikt, maar weet eigenlijk direct wat ze moet doen. En de inwoners van Palermo krijgen van dit alles blijkbaar niets mee. Soms lopen zinnen niet lekker, maar ik weet niet of het komt doordat Kerri te enthousiast iets wil vertellen of dat de vertaling niet altijd even goed is.

Maar dat waren slechts kleine dingen, want verder heb ik van het verhaal genoten. Ik kan niet wachten tot deel 2 in het Nederlands vertaald wordt. Zo benieuwd hoe de relatie tussen Toorn en Emilia zich ontwikkelt en wat ze nog tegen zullen komen op hun pad. Ik waardeer het boek met 4 sterren.

Ingrid
Boekencast

Genre: fantasy
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022597606
Uitvoering: limited edition hardcover
Aantal pagina’s: 363
Uitgave: januari 2023

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Uitgeverij Boekerij in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review