‘De patiënt’ – Petra Spark

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789493192454

Petra Spark is het pseudoniem voor een auteur. Wie hier achter schuilt? Geen idee! Wat we wel weten over deze schrijfster is dat ze een voorliefde heeft voor bloedstollende verhalen. Sinds het debuut Artikel 13 dat in 2017 verscheen, is het blijven kriebelen om te schrijven. In vijf jaar tijd schreef Spark dan ook vijf bloedstollende thrillers, waarvan De patiënt haar nieuwste is. In haar vrije tijd is Sparks vrijwilliger bij de dierenopvang. Ze woont met haar man en twee zoons in het Belgische Vilvoorde.

Vincent is verpleger en werkt voor de moeder van zijn beste vriend. Zij heeft namelijk de vreselijke spierziekte ALS, die ervoor zorgt dat ze weinig meer kan spreken en in een rolstoel terecht is gekomen. Wanneer Peggy (de moeder van zijn beste vriend) uit het niets de zin: ‘Ik ken jou geheim en ik weet wat je met dat meisje deed’ voor Vincents voeten gooit, krijgt hij het warm.
Vincent draagt namelijk een groot geheim met zich mee. Een geheim waar niemand iets over mag weten. Om zijn geheim verborgen te houden wringt hij zich in allerlei bochten. Acties die misschien niet altijd even goed uitpakken voor Vincent. Lukt het hem om zijn geheim voor de buitenwereld verborgen te houden? Of zorgt Peggy ervoor dat zijn geheimen voor eens en voor altijd uitkomen?

Als je de cover van de boeken van Sparks bekijkt is het thema duidelijk. Alle covers hebben iets spannends en mysterieus. Ook deze keer verleidt de cover van het boek mij tot lezen. Het gouden masker staat pontificaal op de cover, met daaronder de wielen van een rolstoel. Wat hebben deze twee met elkaar gemeen? Hoe mooi de cover ook mocht zijn, het verhaal was jammer genoeg niet mijn ding.

Ik hoorde veel goeds over De patiënt en was zelf inmiddels erg nieuwsgierig geworden naar dit boek. Helaas heb ik het boek meerdere malen aan de kant gelegd, om in iets anders te beginnen.
Het verhaal begint spannend, als je als lezer achter Vincent zijn geheim komt. Een vreselijke gebeurtenis als je het mij vraagt! Maar al snel valt Spark naar mijn idee in herhaling. Meerdere keren moet je als lezer bijvoorbeeld te horen krijgen wat een champagnefles te maken heeft met het ongeluk. Iets wat voor mij na één keer ook duidelijk was.
Daarnaast wordt het verhaal wat warrig, maar misschien geeft dit juist ook goed aan hoe de hoofdpersoon zich voelt. Wanneer Vincent de grip op de werkelijkheid verliest, is hij bang dat hij net zoals zijn moeder manisch depressief begint te worden.

Ondanks dat je als lezer bijna gaat twijfelen aan je eigen verstand, kom je beetje bij beetje steeds meer achter de werkelijkheid.
Spark zorgt er voor dat het boek spannend blijft, maar soms had ik het idee dat het wat over de top was. Waardoor mijn aandacht al snel afgleed.
De onderwerpen van het boek zijn er een aantal waarvan je als lezer moet houden. Niet iedereen is even gecharmeerd van SM, drugsgebruik en psychische problemen.

Een leuk detail is dat een van onze recensenten met een quote op de achterkant van het boek staat!

De patiënt was misschien niet helemaal mijn soort thriller. Toch vallen alle puzzelstukjes op het einde op zijn plek en weet Spark voor een interessant einde te zorgen! Omdat het boek mij al met al tegenviel krijgt het slechts twee sterren.

Kim
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever:LetterRijn
ISBN:9789493192454
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 320
Uitgave: oktober 2022

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Uitgeverij LetterRijn in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review