‘De heks in mij’ – Loes den Hollander

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789461096975

Schrijfster Loes den Hollander heeft al vele thrillers op haar naam staan en mag zich vol trots thriller koningin noemen. Haar eerste thriller Vrijdag verscheen in 2006, waarna vele boeken volgde zoals Bodemloos (2012), Toen ik dood was (2019) en misschien wel haar meest persoonlijke boek Wacht maar af (2020). In Wacht maar af krijgt de hoofdpersoon een hersenbloeding, waar Den Hollander ook door getroffen werd. Voor haar gehele oevre ontving zij in 2021 De MAX Gouden Vleermuis prijs.

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat weten ook Kaia en haar man Gijs. Na vele jaren van behandelingen en proberen is Kaia eindelijk zwanger. Echter blijkt het kindje meervoudig gehandicapt en moet de zwangerschap afgebroken worden. Voor Jill, de beste vriendin van Kaia en Wiesje, de ex vrouw van Gijs, is het moederschap ook niet vanzelfsprekend. Als blijkt dat Gijs voor alle drie de vrouwen grote geheimen heeft, veranderen hun levens voorgoed.

Ik vind de boeken van Loes den Hollander altijd steengoed. Ook De heks in mij was weer een pareltje! De donkere, duistere cover met het kleine kinderwagentje zorgt er voor dat ik al helemaal de kriebels kreeg, al voor ik begon te lezen.

Het verhaal is opgebouwd uit vier delen. In de eerste drie delen leer je Kaia, Jill en Wiesje kennen, doordat de vrouwen het verhaal vanuit hun oogpunt vertellen. In het laatste deel kom je erachter wat er werkelijk is gebeurd met Gijs en wat voor probleem zijn grote geheim voor de drie vrouwen betekende. Je komt er achter wie de echte ‘heks’ in het verhaal is.

Niet alleen lees je het verhaal vanuit de vrouwen, ook is er na elk hoofdstuk een cursief geschreven gedeelte, waarin de vrouwen in zichzelf praten. Zo heeft Kaia bijvoorbeeld hele monologen tegen haar ongeboren kindje. Doordat de lezer even in het hoofd van de hoofdpersoon kruipt, weet je precies wat er in haar omgaat en wat haar motieven zijn om bepaalde beslissingen te nemen.

Verschillende thema’s passeren de revue: het moederschap, verlies van een kind, rouwverwerking, moeilijke familiebanden en overspel. Den Hollander zorgt door haar fijne, luchtige schrijfstijl dat het boek geen enkel moment zwaar aandoet. Het boek leest dan ook zo snel mede door de korte hoofdstukken, dat het binnen een mum van tijd uit is.

Knap hoe Loes den Hollander ervoor zorgt dat in de drie verhaallijnen spanning blijft zitten tot het eind. Waarna de verhaallijnen zich samenvoegen tot een knetterend plot. De spanning in dit boek zit hem niet in de moord op een persoon, maar de broeierige sfeer die er constant tussen de drie vrouwen hangt.

De heks in mij is een intrigerende thriller, die je in één ruk uit wil lezen om erachter te komen hoe de band tussen de drie vrouwen zich ontwikkelt. Een fantastisch plot zorgt ervoor dat je het boek met een diepe zucht dichtslaat en hoopt dat deze ellende jouw gezin bespaard blijft. De heks in mij krijgt dan ook 4.5 fonkelende sterren.

Kim
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN:9789461096975
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 300
Uitgave: oktober 2022

Met dank aan uitgeverij De Crime Compagnie voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review