Blogtour ‘Volledig verknipt’ – Dennis Biesma

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789083263724

In oktober 2022 kwam het debuut De regen kwam van binnen van Dennis Biesma uit; zijn autobiografie over zijn jeugd bij de Jehova’s. Sinds de documentaire op Videoland is de interesse voor dit boek toegenomen. Met Volledig verknipt maakt hij zijn thrillerdebuut. Dit boek is een jaar geleden in eigen beheer uitgekomen. Om meer aandacht te besteden aan dit boek heeft Biesma een blogtour georganiseerd waaraan wij mogen deelnemen.

Lara Cairns heeft haar leven niet op orde. Ze hoort een stem in haar hoofd sinds ze zeven jaar is, haar beste vriendin heeft zich van het leven beroofd en ze heeft geen contact meer met haar ouders. Na een therapeutische groepssessie bij de psycholoog wordt ze onderweg naar huis aangerand. Ze krijgt een black-out en als ze bij komt, kijkt ze in de ogen van haar levenloze aanvaller.

Drie jaar later heeft zij dit alles een beetje achter zich gelaten en heeft ze het idee dat ze weer controle heeft over haar leven. Tot op het moment dat er wordt ingebroken in haar appartement. Ze wordt in de gaten gehouden door een organisatie die vooral geïnteresseerd is in haar DNA. Alleen is het haar totaal niet duidelijk waarom.

De proloog begint in 1976 met een congres waarbij het gaat over DNA. Je weet dus dat het een rol gaat spelen in het verhaal, maar hoe en waarom dat komt langzaam naar boven. Biesma heeft een vlotte schrijfstijl en het verhaal, dat is geschreven vanuit Lara in de ik-vorm, bevat naast spanning ook veel humor. Je gaat mee in haar gedrag en gedachten.

De spanning wordt opgebouwd doordat je wil weten wie achter Lara aanzitten, maar je vraagt je ook af wat er met Lara aan de hand is. Je leert haar langzaam kennen en ontdekt dat er verschillende kanten aan deze stoere, maar ook lieve vrouw zitten. Waarom heeft ze een stem in haar hoofd; hoe komt ze aan deze dissociatieve stoornis? Je vraagt je af of het echt is of dat ze dit aanwendt om onder de dood van haar aanvaller uit te komen.

Volledig verknipt is een thriller met voornamelijk psychologische spanning, want het is niet zo dat de ledematen en het bloed je om de oren vliegen. Ook zitten er wat elementen van science fiction en fantasy in. Er zijn “bovennatuurlijke” gebeurtenissen en een uitstapje naar Egypte in het boek verwerkt, waardoor je associaties krijgt met de boeken van Dan Brown en Jeroen Windmeijer. Door Lara te laten opgroeien bij de Jehova’s heeft Biesma een mogelijkheid gevonden om zijn jeugdervaringen hierin te verwerken. Wat geweldig is, is dat Lara Jade een eigen Instagram account heeft waarop ze allerlei foto’s plaatst @larajadenl. Neem daar zeker eens een kijkje.

Deze psychologische thriller is vlot geschreven, heeft voldoende spanning, wetenswaardigheden en humor om het met plezier uit te lezen. Ik waardeer het boek met 3,5 sterren.

Ingrid
Boekencast

Genre: psychologische thriller
Uitgever: Palm Uitgevers
ISBN: 9789083263724
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 316
Verschijningsdatum: mei 2023

Met hartelijk dank aan Palm Uitgevers en Dennis Biesma voor het verstrekken van een recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review