Blogtour ‘Just Friends’ – N.D. Frost

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789215921470

Voor de blogtour van De Boekenvos mocht ik Just Friends van N.D. Frost lezen. Bij het zien van de titel ‘Just Friends’ dacht ik eerst een novelle in het Engels te hebben ontvangen. Maar op de roodzwarte cover met een opvallend hart met 2 sterren staat: Blijf je trouw aan je beloften of volg je je hart? En dat past heel goed bij deze boeiende novelle.

Abigail, dochter van Elias (sponsor Rune) heeft een principe; geen relatie met een lid van de motorclub Forseti aangaan, want daar komt alleen maar ellende van. Alléén vanaf de eerste dag dat ze prospect (aspirant motorclub) Rune ontmoet is er een wederzijdse aantrekkingskracht die zij uit alle macht probeert te negeren. Rune wil graag bij de motorclub horen om in de voetsporen van zijn overleden vader te treden die lid van Forseti was. Abigail ‘speelt’ en daagt uit, iets waar Rune graag op in gaat, want in eerste instantie denkt hij dat ze een ‘clubhoer’ is. Gelukkig ziet hij op tijd zijn vergissing in, en lijkt hun vriendschap zich te verdiepen, mede doordat Rune zich kwetsbaar durft op te stellen. Een feestje met Halloween met veel alcohol zorgt voor een veranderende stemming die uitloopt in een ziekenhuisbezoek. Daarna lijkt hun omgang anders met elkaar, iets waar Rune moeite mee heeft. Aansporing van een lid van de Forseti om berichtjes aan Abigail te sturen tijdens een dronkemansgelag vallen niet in goede aarde en zorgen voor een verwijdering.

N.D. Frost is het pseudoniem van Natascha van Liempt, voor velen bekend van het fantasy genre. Naast schrijven, doet van Liempt redactie- en correctiewerkzaamheden voor verschillende uitgeverijen en selfpubbers.

Het plot is enigszins voorspelbaar, maar door het proces van aantrekken en afstoten tussen de hoofdpersonen Abigail en Rune is het leuk om te lezen. Abigail doet overkomen alsof leden van een motorclub altijd voor ellende zorgen, doordat haar beste vriend in de gevangenis zit. Maar gelukkig zijn er genoeg positieve kanten aan de motorclub, er is gezelligheid en er ontstaat vriendschap voor het leven. De steamy scènes zijn niet van de lucht en de emoties van Abigail en Rune zijn voelbaar en herkenbaar. Ze zitten in een achtbaan wat hun emoties betreft. Beide personages komen realistisch over en hebben hun eigen onzekerheden en twijfels die in de loop van het verhaal evolueren. Ze leren accepteren en loslaten. De schrijfstijl van Frost is eenvoudig en vlot, met wat humor. Bij sommige voorvallen, zoals de manier waarop Abigail Rune weet te verslaan met poolen en hij voor een uitdaging komt te staan, moet je gewoon glimlachen. Het verhaal sluit af met een epiloog waarin duidelijk wordt dat tegen je gevoelens vechten net zoiets is als vechten tegen de bierkaai, een op voorhand verloren strijd.

Just Friends, een lekker romantisch (vakantie) tussendoortje om te lezen aan het strand en weg te zwijmelen. 3 ½ ster voor deze novelle waarin het nodige gebeurt.

Joke
Boekencast

Genre: Feelgood/Novelle
Uitgever: De Boekenvos
ISBN: 9789215921470
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 102
Uitgave: augustus 2023

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Uitgeverij De Boekenvos in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

Share

You may also like...

1 Response

  1. Momlit schreef:

    Klinkt leuk! En bij romantische verhalen vind ik het meestal geen probleem dat het weinig verrassend is. Soms zijn de ingrediënten gewoon prima : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review