‘Bloedlijn’ – Angela Marsons

no title has been provided for this book
Genre:
Series:
Publisher:

ISBN: 9789022591697

Bloedlijn is de vijfde thriller in de Kim-Stone serie van Angela Marsons, waarin deze opnieuw de lat hoog gelegd heeft. Het is als standalone goed te lezen, maar voor de ontwikkeling van de belangrijke personages is het leuker om ze allemaal op volgorde te lezen. Het zesde deel, Dolende zielen verschijnt in maart 2023 en hier zal door de fervente aanhanger zeker naar uitgekeken worden.

In het vierde deel, Schijndood, gingen we wat meer de diepte in aangaande het verleden en de verwerking ervan door Kim. In Bloedlijn wordt deze trend voortgezet en komen meerdere bekende personages voorbij. Er is niet alleen een ingewikkeld moordonderzoek, maar ook een tweede verhaallijn waarin een aanzienlijke rol voor een oude bekende, sociopathische psychiater Alexandra Thorpe, is weggelegd. Deze weet vanuit de gevangenis haar tentakels uit te spreiden in de maatschappij door het versturen van brieven en zo het leven van Kim op zijn kop te zetten. Wanneer een moordslachtoffer gevonden wordt, roept dit veel vraagtekens op bij de politie. Het team van Kim gaat pas aanwijzingen vinden als er nog een moordslachtoffer valt dat op identieke wijze vermoord is. De grote vraag is of er onderlinge verbanden zijn?

Er zijn korte terugblikken naar het voorgaande deel, waarin duidelijk wordt hoe manipulatief en gevaarlijk Alex is. Het verhaal leest vlot en de schrijfstijl van Marsons is meeslepend. De cliffhangers op het einde van de korte hoofdstukken zorgen dat het boek binnen een paar dagen uitgelezen is. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld wat bijdraagt aan de spanningsopbouw. De scheidingslijn tussen werk en privé is voor Kim uitermate dun door de interventie van Alexandra Thorpe. Hierdoor voelt het verhaal persoonlijker aan dan de voorgaande delen. Marsons weet de personages realistisch neer te zetten met een psychologische verdieping van de belangrijkste. We leren Kevin Dawson van Kims hechte team beter kennen, net als de rest, wat een toegevoegde waarde is. Thorpe kruipt bijna in je hoofd en als ik aan iemand een hekel zou willen hebben, dan is het aan deze manipulatieve vrouw. Haar manipulatie gaat gewoon door binnen de muren van de gevangenis en ze zoekt de zwaktes van haar medegevangenen en bewaarders. “ Opgekropte frustratie sprong van mens tot mens, als een vlo die problemen verspreidde.” Kim is opnieuw gegroeid en weet steeds beter met mensen om te gaan en deelt zowaar complimentjes uit. Het lijkt wel of ze met het verstrijken van de tijd milder wordt, maar niet richting haar moeder Patty. En Bryant is nog altijd aan haar zijde om haar wat af te remmen en zo nodig te beteugelen. Hij zorgt voor schadebeperking wanneer Kim uit de bocht vliegt. Wat vooral belangrijk in dit verhaal is, is of Kim haar hoofd erbij weet te houden als Alexandra Thorpe zich opnieuw in haar leven mengt. Er zitten meerdere verrassende en spannende plotwendingen in het boek. Wanneer de eindsprint wordt ingezet weet Marsons de lezer te verrassen met een spannende wending.

Bloedlijn is een dijk van een psychologische thriller met brieven als een soort trigger naar het verleden en zindert na, waardoor het niet snel in de vergeethoek zal raken. Bloedlijn krijgt 4 1/2 ster.

Joke
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022591697
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 367
Uitgave: november 2022

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review