‘Alter ego’ – Esther Verhoef

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789044652901

Esther Verhoef, vaak wordt ze in één adem genoemd met schrijvers als Linda van Rijn en Suzanne Vermeer. Allemaal zijn ze succesvolle, goed verkopende Nederlandse (literaire) thriller schrijfsters. Verhoef schreef al verschillende bestsellers Rendez – Vous (2016), De kraamhulp (2014), Lieve mama (2017) en Nachtdienst (2021). Voor haar werk kreeg ze verschillende prijzen. Ook zijn haar boeken vertaald en verschenen ze in ruim tien verschillende landen. Alter ego is Verhoefs nieuwste boek.

Lynn heeft een moeilijke jeugd gehad, sinds enkele jaren lacht het leven haar weer toe. Ze is dolverliefd op haar man en sterrenkok Camiel. Samen zorgen ze ervoor dat het restaurant ‘De Luwte’ een lust voor het oog is. Naast het verzorgen van de PR is Lynn druk bezig om samen met Camiel en hun sommelier Guy hun restaurant uit te breiden. Deze uitbreiding zorgt niet alleen voor druk binnen het huwelijk van Camiel en Lynn. Zowel psychisch als lichamelijk is het voor beiden een aanslag. Zo gebeuren er allerlei onverklaarbare gebeurtenissen rondom hun villa en in hun restaurant. Echter gelooft niemand Lynn totdat er iets vreselijks gebeurt en het zorgvuldig opgebouwde imperium komt te wankelen.

Het laatste boek van Esther Verhoef Nachtdienst vond ik persoonlijk wat tegenvallen. Het miste een opbouwende spanning. Alter ego daarentegen maakt de nog altijd hoge verwachtingen na haar teleurstellende vorige boek, dubbel en dwars waar.
In eerste instantie werd mijn oog getrokken door de cover. Een simpele cover, zwart zoals zoveel, maar de doormidden gesneden appel, lijkt te willen zeggen: pas maar op!

Een boek met ruim 400 bladzijden lees ik niet vaak. Ze jagen me angst aan. Bang om halverwege vast te komen zitten in een verhaal en je jezelf vervolgens naar het einde toe moet worstelen. Verhoef weet mij te verrassen, want in slechts drie dagen las ik dit boek.
Haar schrijfstijl is luchtig. De hoofdstukken zijn perfect van afmeting. Daarnaast weet ze de onderhuidse spanning goed op te bouwen, waardoor je het boek maar moeilijk neer kan leggen. Ik moest hoe dan ook snel weten hoe het zou aflopen met sterrenchef Camiel en zijn vriendin Lynn.

Verhoef vertelt het verhaal vanuit het perspectief van Lynn. In het verhaal zijn duidelijke tijdspanne aangegeven door de maanden die voorbij gaan af te beelden. Het verhaal begint in oktober en eindigt in juni. Een korte tijdspanne waarin er een hoop dingen staan te gebeuren voor Camiel en Lynn.
Niet alleen lees je het verhaal vanuit het heden. Ook krijg je flashbacks van het vroegere leven van Lynn. Deze worden naarmate het boek vordert steeds heftiger. Je kan je dan ook goed inbeelden hoe Lynn zich nu moet voelen. Daarnaast komen er sporadisch cursief geschreven hoofdstukken voorbij van de tegenpartij. Ik wist pas bij de ontknoping wie dit was. Een flinke schok, welteverstaan! De epiloog las ik dan ook met grote verbazing.

Jammer vind ik wel dat je niet leest hoe het met Lynn verder gaat. Graag had ik willen weten hoe het met de zaken en haar leven zou gaan na deze ingrijpende gebeurtenissen. Dit had het einde voor mij helemaal afgemaakt.
Er wordt in het boek flink wat gevloekt en getierd. Daarnaast komen er verschillende pikante seksscènes voorbij. Iets waar je als lezer tegen moet kunnen. Persoonlijk gaf dit voor mij extra sjeu aan het verhaal.

Wat in eerste instantie een dikke pil leek, las als een sneltrein. Een heerlijk verhaal met vele onderhuidse spanningsmomenten en een schokkende ontknoping. Fantastisch! Alter ego krijgt van mij dan ook 4 fonkelende sterren. Ik kijk uit naar Esther Verhoefs haar volgende werk.

Kim
Boekencast

Genre: literaire thriller
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044652901
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 416
Verschijningsdatum: maart 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Prometheus voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review