‘Zondebokken en selfies’ – Denise Meijer

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789047207856

In Zondebokken en selfies heeft foodblogger Lola een gezellig avondje uit met haar vriendinnen. Als ze na een borrel teveel, langs een kinderboerderij fietst heeft ze een briljant idee. Ze wil voor haar sociale media kanaal een selfie maken met een lammetje. Helaas wordt ze betrapt. Om het goed te maken gaat Lola als vrijwilliger op de kinderboerderij werken.
In het begin dacht ze dat er alleen stoffige mensen op een kinderboerderij werken, maar dan komt ze de knappe neef van de eigenaar tegen; Lars. Hij maakt het haar niet gemakkelijk met zijn grapjes, maar laat Lola’s hart toch sneller slaan. Lola is benieuwd naar het verhaal achter de kinderboerderij, maar iedereen doet hier erg geheimzinnig over. Is er iets wat zij niet mag weten?

Zondebokken en selfies is een heerlijk, humoristisch verhaal vol liefde over mens en dier. Door de soms onhandige acties van Lola lees je het boek met een grote glimlach. Wie gaat er nou met zijn dronken hoofd op de foto met een lammetje.
Denise Meijer heeft een beeldende schrijfstijl, waardoor het net lijkt alsof je een van de beste vriendinnen van Lola bent en haar volgt en aanmoedigt vanaf de zijlijn.

Door haar studie rechten, heeft Lola een ontzettend groot rechtvaardigheidsgevoel. Dit komt goed van pas tijdens haar ‘vrijwilligerswerk’, want op de kinderboerderij blijkt niet alles even goed te verlopen. Als er dan ook nog een knappe vent op de kinderboerderij blijkt te werken, staat dit boek niets meer in de weg om een heerlijke feelgood te worden.

Het verhaal leest gemakkelijk, en wanneer je hoort over de problemen op de kinderboerderij wil je maar één ding. Het boek zo snel mogelijk uit hebben om te kijken of het lukt de problemen op te lossen.
Mooi vond ik van het boek dat Lola laat zien dat de plannen die je maakt in je leven, niet altijd even gestroomlijnd lopen, zoals je die van te voren bedacht had. Je kan door af te wijken van de gewaagde paden en je aan te passen aan de situaties mooi, soms zelfs beter, toekomstplannen creëren.

Ik hoop dat Denise Meijer nog een vervolg gaat schrijven op Zondebokken en selfies. Ik ben nieuwsgierig geworden naar hoe het Lola en Lars vergaat en hoe de kinderboerderij zich zal vormen.

Zondebokken en selfies is een heerlijke feelgood novelle met thema’s helemaal van nu. Voeg daar een flinke dosis humor aan toe en je hebt een aantal fijne uurtjes leesplezier! Het boek krijgt van mij drie sterren.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Loft Books
ISBN:9789047207856
Uitvoering: E-book
Aantal pagina’s: 139
Uitgave: oktober 2022

Met dank aan uitgeverij Loft Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review