‘Sneeuwstorm’ – Suzanne Vermeer

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789400515802

Wie onder het pseudoniem Suzanne Vermeer schrijft, blijft nog steeds een groot raadsel. Wel neemt Vermeer ons deze keer mee op reis naar de Noord-Kaap. En zeg nou zelf: wie heeft er niet het zien van het Noorderlicht op zijn bucketlist staan?

In Sneeuwstorm lezen we het verhaal van fotograaf Rianne die een prachtige fotoklus heeft aangenomen. Ze mag voor een reistijdschrift het Noorderlicht vastleggen op het meest noordelijkste puntje van Europa: de Noord-Kaap. In het dorpje waar ze verblijft, leert Rianne Aaron kennen. Hij neemt haar mee om het Noorden echt te ontdekken, ver weg van alle toeristen. In het nationale natuurpark Ånderdalen schiet Rianne prachtige plaatjes. Als Aaron en Rianne tijdens hun tocht in het park een dodelijk slachtoffer vinden, neemt Aaron, die net wat toenadering begon te zoeken, afstand van Rianne. Waarom doet hij dit? Kent hij het slachtoffer? En de grootste vraag: zijn de twee wel veilig in het afgelegen park daar in de ijzige vrieskou….?

De cover van het boek past bij het verhaal. Een fotografe die een perfect plaatje probeert te schieten, in een besneeuwd gebied. Het was misschien nog mooier geweest als de lucht in plaats van roze-achtig de kleur van het noorderlicht (groentinten) had gehad.

Het verhaal komt wat mij betreft wat langzaam op gang, je leert eerst Rianne en haar omgeving beter kennen voor je als lezer wat actie voorgeschoteld krijgt.
Je leest het verhaal dan ook vanuit het perspectief van Rianne, daarnaast zijn er in het verhaal een aantal schuingedrukte hoofdstukken te lezen. Over wie dit gaat, kom je pas op het allerlaatste moment te weten. Het maakt je als lezer wel nieuwsgierig om verder te lezen. Dat de hoofdstukken ook nog eens vrij kort zijn, maakt dat het boek gemakkelijk wegleest.
De beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat het als lezer lijkt alsof je daadwerkelijk met je laarzen door de metershoge sneeuw banjert. Je hoopt stiekem zelf een glimp op te vangen van het Noorderlicht. Want zeg nou zelf, wie zou dit niet willen zien?

Vanaf het moment dat Rianne en Aaron een dodelijk slachtoffer vinden, krijgt het verhaal een versnelling. Eentje waarbij ik me soms afvroeg: gaat het niet te veel op een verhaal van CSI of NCIS lijken. Sommige situaties vond ik net iets te ver gaan voor een winterse thriller van Vermeer. Aangezien deze boeken nooit mega spannend of bloederig zijn, eerder meer geromantiseerd, vond ik het einde nu vrij heftig. Sowieso vond ik het personage van Rianne een beetje ver gezocht. Een moeder van een jong zoontje reist alleen af naar de Noord-Kaap en gaat daar achter een onbekende man aan, om vervolgens in een hele onveilige situatie te verzeilen. Zou je je eigen veiligheid op het spel zetten als je weet dat er thuis iemand op je zit te wachten?

Sneeuwstorm is een vermakelijk boek, waarbij de rillingen soms letterlijk over je rug lopen van de kou en alle gebeurtenissen die Rianne mee moet maken. Het boek zorgt voor een aantal fijne leesuurtjes, die je het beste kan besteden met een warme kop thee en een doosje chocolaatjes. Sneeuwstorm krijgt van mij 3.5 ster.
Het nieuwste boek van Vermeer Bloemeneiland verschijnt eind april. Een zomerse thriller die zich afspeelt in het zonnige Madeira.

Kim
Boekencast

Genre: thriller
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400515802
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 320
Verschijningsdatum: januari 2024

Hartelijke dank aan uitgeverij A.W. Bruna voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review