‘Op zoek naar…. jou’ – Britt van der Jagt

no title has been provided for this book
Genres: ,
Publisher:

ISBN: 9789464661279

In deze novelle draait het om Mila die met haar beste vriendin Daisy een dagje naar een attractiepark is. Als Daisy een ritje in de achtbaan maakt, ontspoort het karretje. Daisy maakt een enorme klapper en moet met spoed naar het ziekenhuis. Daar komen ze erachter dat ze naast een gescheurde milt ook nierfalen heeft en ze met spoed een niertransplantatie moet ondergaan. Alleen er is één probleem. Daisy is als baby geadopteerd en haar biologische moeder woont in Thailand. Om uit te zoeken of zij geschikt is als donor gaat Mila op onderzoek uit in Thailand. Daar komt ze niet alleen Maya, de biologische moeder van Daisy tegen ook ontmoet ze iemand met wie het wel heel goed klikt.

Bij het zien van de cover van het boek, verwacht je een boek dat zal gaan over verre vakanties en vrolijkheid. Echter de rode draad van dit verhaal is het zoeken naar je biologische familie om een geschikte donor te vinden voor een orgaantransplantatie. Klinkt misschien zwaar en heftig, maar Britt van der Jagt heeft een flinke dosis positiviteit in het verhaal gegooid. Hierdoor ligt het verhaal niet zwaar op de hand.

Het ongeluk van Daisy vind ik misschien wat ver gezocht. Hoe groot is in Nederland de kans dat een wagentje van de achtbaan ontspoort. Meer iets voor een land in verweggistan, waar de controles en regels minder scherp zijn dan hier.

Het verhaal heeft slechts 82 bladzijden. Wat mij betreft veel te kort! Op sommige stukken moest Van der Jagt naar mijn idee te snel door stukken heen. Hierdoor had ik het gevoel dat bepaalde situaties minder aandacht kregen dan andere. Zo wordt het ongeluk uitgebreid beschreven, maar vond ik het stuk over de transplantatie summier. Graag had ik wat meer willen weten over de Thaise familie en het herstel van Daisy en natuurlijk over de jongen die Mila in het vliegtuig ontmoet.

De schrijfstijl is gemakkelijk, maar voor mij misschien iets te kinderlijk of eenvoudig. Voor een e-book heeft dit boek een goed leesbaar lettertype, waardoor ik het boek binnen enkele uren uit had.

Op zoek naar…jou is een vermakelijk boek met een interessant thema. Knap werk dat de schrijfster ondanks het korte verhaal het thema goed heeft weten neer te zetten. Een boek voor een paar fijne uurtjes leesplezier! Op zoek naar….jou krijgt van mij 2.5 ster!

Kim
Boekencast

Genre: novelle
Uitgever: Hamley books
ISBN: 9789464661279
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 82
Uitgave: september 2022

Met dank aan uitgeverij Hamley books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review