‘Niet verder vertellen’ – Lisa Gardner

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Series:
Publisher:

ISBN: 9789403187600

In Niet verder vertellen wordt rechercheur D.D. Warren opgeroepen nadat een man drie schotwonden in zijn lichaam heeft en zijn computer zeker twaalf keer is beschoten. De zwangere echtgenote, Evie Carter, wordt aangetroffen met het pistool nog in haar hand, maar beweert haar man niet vermoord te hebben. D.D. herkent de zwangere echtgenote meteen van een zaak van jaren geleden, toen ze werkte aan een vergismoord, waarbij de vrouw per ongeluk haar vader doodschoot.

Wanneer de beelden over de moord uitgezonden worden op de televisie, herkent Flora Dane het slachtoffer meteen als Conrad Carter. De man wie haar ontvoerde en gevangen hield. Flora is vastbesloten om mee te helpen aan het onderzoek en de waarheid over Conrad Carter boven tafel te krijgen. Wie is Conrad Carter?, Waarom is hij vermoord? En is zijn vrouw Evie daadwerkelijk de dader? Op deze vragen wil D.D. niets liever dan de waarheid weten, maar naarmate het onderzoek vordert blijkt de waarheid steeds te veranderen…

Laten we beginnen met de cover van het boek, het trekt in ieder geval mijn aandacht. Door de zwarte kleur met witte tekst komen de verdorde gele rozen goed naar voren. Wat hebben die rozen met het verhaal te maken? Een mysterieuze cover, past mijn inziens helemaal bij het mysterie wat er hangt om de vermoorde echtgenoot.

Elk hoofdstuk begint met de aanduiding over wie van de drie vrouwen het hoofdstuk gaat, hierdoor leer je D.D., Flora Dane en de zwangere Evie goed kennen. Je voelt door de gedetailleerde omschrijving hun emoties, zoals angst en pijn en is inleven in de situaties van de vrouwen niet moeilijk. De hoofdstukken zijn precies goed van lengte, niet te lang, niet te kort, hierdoor lees je gemakkelijk nog even één hoofdstukje en voor je het weet ben je weer een aantal hoofdstukken verder.

Gardner heeft een uitgebreide en gedetailleerde schrijfstijl, wat mijn inziens soms iets te gedetailleerd is, hierdoor wordt het verhaal met vlagen iets te langdradig. Dit is het tiende boek in de serie over rechercheur D.D. Warren, ondanks dat het boek prima op zichzelf te lezen is, merkte ik dat het gedrag van rechercheur D.D. soms wat moeilijk te plaatsen is, door gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in de vorige boeken. Gelukkig blijft door de wisselende perspectieven het verhaal vlot en spannend. De moordzaak is onder bijzondere omstandigheden gepleegd en roept gaandeweg het boek steeds meer vragen bij je op. Het blijft dan ook tot op het einde een grote verrassing wie de dader is.

Niet verder vertellen is een gedetailleerde en spannende thriller, waarin je vanaf de eerste bladzijde van deze dikke pil in het verhaal gezogen wordt. Een boek waarin je stukje bij beetje steeds meer te weten komt over de dader. Houd je van spanning en mysterie dan is dit zeker een boek voor jou! Het boek krijgt van mij drie sterren.

Kim
Boekencast

Genre: Thriller
Uitgever: Cargo
ISBN: 9789403187600
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 448
Uitgave: maart 2020

Met dank aan Uitgeverij Cargo voor dit recensie-exemplaar. Deze recensie werd eerder geplaatst op De Leesfabriek.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review