‘Lente met Muis’ – Pauline Baartmans

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789493236523

In het hardcover prentenboek Lente met Muis wordt in zes korte verhaaltjes, welke op rijm zijn geschreven, de lente gevierd. Zo gaat Muis voor het eerst zonder jas naar buiten, plant hij nieuwe zaadjes in de tuin en speelt hij met beer op de schommel.

Pauline Baartmans is niet alleen schrijfster, ook is zij illustrator. Ze schrijft en tekent dus haar eigen boeken zelf. Lente met Muis is het volgende boek in de serie Thuis bij Muis. Eerder verscheen in deze serie al ‘Winter met Muis’ en ‘Thuis met Muis’.
Pauline is zelf moeder van een tweeling en haar verhaaltjes over Muis en Beer gaan dan ook over herkenbare situaties die kinderen vanaf de leeftijd van twee jaar mee kunnen maken. De serie ‘Thuis met Muis’ werd eerder al bekroond met de Sardes Leespluim prijs.

De zes kleine verhaaltjes zijn op rijm geschreven, wat voorlezen extra leuk maakt. De verhaaltjes beslaan ongeveer vijf bladzijden per stuk en zijn ideaal om voor bedtijd te lezen. Mijn kleine man, nog net iets te jong, kon in ieder geval erg genieten van de prachtige prenten die horen bij de verhaaltjes. Zelfs zonder teksten zou je met enkel en alleen de plaatjes zelf een verhaal kunnen verzinnen.

Lente met Muis is een prachtig, hardcover prentenboek met harde kartonnen bladzijden. Ideaal voor de allerkleinsten. De bladzijden blijven lang heel, waardoor er vaak genoten kan worden van de leuke verhaaltjes over de beginnende lentekriebels! Ik ga dan ook zeker de andere boekjes van Baartmans voorlezen, want mijn vijftien maanden oude zoon vindt het een echte hit! Het boek krijgt van mij 4 sterren.

Kim
Boekencast

Genre: prentenboek (2-4 jaar)
Uitgever: Witte Leeuw
ISBN:9789493236523
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 32
Uitgave: februari 2023

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Uitgeverij Witte Leeuw in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review