‘Kansloos’ – Petra Spark

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789493192799

Kansloos is een spannende thriller geschreven door Petra Spark. Door een tragisch ongeluk komt Noah, de negentienjarige zoon van de premier, om het leven. Enkele maanden later ontvangt de premier een bericht: jullie zoon was niet de eerste, maar hij is evenmin de laatste. Vervolgens overlijden er meer jongens die contact hadden met Noah. Rechercheurs Roy en Sophia worden ingeschakeld om deze zaak te onderzoeken. Ze moeten spitten in het verleden van de jongens om overeenkomsten te zoeken. Is er iemand uit op wraak?

Ik had nog niet eerder een boek gelezen van Petra, maar het is reeds haar zesde boek. De achterflap sprak me onmiddellijk aan en ik keek er dan ook enorm naar uit om deze te lezen. De auteur heeft me dan ook niet teleurgesteld. Bij het begin van dit verhaal had ze mij onmiddellijk mee. Ze start namelijk met een proloog die de toon zet voor de rest van het verhaal en jou als lezer meteen aanzet tot nadenken. Ik kijk er naar uit om ook haar vijf andere boeken in huis te halen. De cover past bij dit verhaal, bloed op een witte bloem, die het overlijden van een aantal jongeren symboliseert.

Petra heeft een beeldende, vlotte en gedetailleerde schrijfstijl. Ze vindt mooi de balans tussen het verhaal niet te zwaar te laten overkomen, maar toch voldoende spanning op te bouwen. De hoofdstukken komen telkens overeen met een dag in de week, waardoor het soms lange stukken zijn. Persoonlijk hou ik meer van kortere hoofdstukken. Toch slaagde de schrijfster er in dat ik het boek moeilijk naast me neer kon leggen. Ieder hoofdstuk eindigde namelijk met een cliffhanger, waardoor ik snel het vervolg wilde weten. De spanning wordt hierdoor geleidelijk aan opgevoerd om te eindigen met een onverwachte plotwending.

De personages worden realistisch en herkenbaar voorgesteld door de auteur. Je leert hen stuk voor stuk kennen en Petra slaagt er in je mee te nemen in hun verschillende persoonlijkheden, de onderlinge relaties en de intriges die er zijn. Zo zijn er personen die de draad proberen op te pakken na een zwaar rouwproces, mensen die vreselijke geheimen met zich meedragen, maar ook personen die zich storten op het werk om alles even te vergeten. De emoties waarmee de personages te maken krijgen, worden telkens goed omschreven, waardoor je als lezer enorm begint mee te leven.

Kansloos is een goed uitgewerkt verhaal, maar persoonlijk vond ik dat de auteur iets te veel afweek van het hoofdthema. Voor mij hoefden die zijsprongen niet, maar ik kan begrijpen dat andere lezers hier anders over denken. Ook deze verhaallijnen komen weer bij elkaar, maar de schrijfster kon nog iets meer inzetten op het hoofdthema.

Afsluitend kan ik zeggen dat dit boek een meeslepende thriller is met boeiende personages en een intrigerend plot. Fans van Petra Spark zullen zeker niet op hun honger blijven zitten en zullen dit boek met beide handen omarmen. Van mij krijgt Kansloos 4 sterren.

Ellen Claeys
Boekencast

Genre: Thrillers en spanning
Uitgever: LetterRijn
ISBN: 9789493192799
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 292
Uitgave: 24 november 2023

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van LetterRijn in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review