‘Juice’ – Heleen van Royen

no title has been provided for this book

ISBN: 9789044364491

Als succesvol artiestenmanager hengelt Claire Jansen de ene na de andere grote ster binnen. Helaas zit er ook een grote keerzijde aan het vertegenwoordigen van bekende sterren. Ze zijn namelijk voer voor de bekende juice kanalen. Als een van Claire’s jongste telgen schietschijf wordt van een van deze juice kanalen, bedenkt ze een sluw plannetje om iedereen in haar vijver te kunnen beschermen. Echter heeft dit voor sommigen grote gevolgen….

Wie kent Heleen van Royen niet? Ze schreef meerdere welbekende boeken zoals De ontsnapping, De godin van de jacht en De gelukkige huisvrouw. De laatste werd overigens ook verfilmd, waarbij Carice van Houten de hoofdrol vertolkte. Van Royen haar boeken zijn veelal bekend door de expliciete erotische scènes.
Naast schrijfster, is zij ook columniste, tafelgast bij talkshows en is ze inmiddels oma van drie kleinkinderen.

Juice klinkt na het zien van de cover als een sappige perzik waar je je tanden in wil zetten. Maar of ik dit zo ook heb ervaren? Lees vooral snel verder.

De hoofdstukken zijn kort, sommige slechts één pagina lang, waardoor je snel nog even een hoofdstukje meepakt. De schrijfstijl is zoals we van Van Royen gewend zijn: pikant. Echter, in tegenstelling tot haar vorige romans, kwam Juice toch nog wat braafjes over. Misschien ligt het ook aan het onderwerp. Deze keer geen nieuwbakken moeders, maar een verhaal over roddeltantes.
Bij het lezen van dit boek poppen er gelijk een paar op in je gedachten. Bij mij kwam vooral de vergelijking met Juice Koningin Yvonne Coldeweijer naar boven.
Het verhaal laat maar weer eens zien hoe sommige roddels levens totaal kunnen verwoesten.
Niet alleen geeft Heleen aandacht aan de juice kanalen, ook de voor vele minder bekende erfelijke oogziekte ADOA (autosomale dominante opticusatrofie), waardoor je door beschadiging aan de oogzenuw steeds minder gaat zien krijgt veel aandacht in het verhaal. Zo kom je als lezer nog eens iets te weten.

Het verhaal wordt neergezet als een literaire roman, maar kan wat mij betreft ook prima onder de noemer literaire thriller geplaatst worden. Want spannend wordt het zeker. Met name in het tweede deel van het boek zorgt Van Royen dat je als lezer niet kan wachten om de volgende bladzijde om te slaan. Er werd namelijk een verhaallijn toegevoegd, waarbij ik met open mond de laatste pagina’s omsloeg. Zeker niet verwacht, maar goed neergezet!

Heb je een bovengemiddelde interesse voor alles wat met de laatste roddels te maken heeft en hou je van de expliciete en beeldende schrijfstijl van Heleen van Royen. Dan is Juice het boek voor jou!
Zelf heb ik genoten van dit vermakelijke boek. Ik geef Juice dan ook 4 sterren.

Kim
Boekencast

Genre: literaire roman
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044364491
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 256
Verschijningsdatum: augustus 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij The House of Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review