‘Het stockholmsyndroom’ – Ellen Lina

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789026157929

De in Arnhem geboren Ellen Rink studeerde af aan de PABO en na een tijd gewerkt te hebben op het MBO vertrok ze met haar gezin naar Curaçao. Inmiddels weer terug in Nederland werkt ze als trajectbegeleider op het speciaal onderwijs en schrijft ze spannende thrillers zoals ‘Crash’, ‘De burgerwacht’ en ‘Gefaald’. Ellen is op dit moment zwanger van haar vierde kindje.

Als Lauren samen met haar zoontje Xavian vanuit het niets in haar tuin overvallen wordt, schrikt ze zich een ongeluk. Wat willen deze gemaskerde mannen van haar en haar zoon?
Lauren probeert achter het plan van deze gijzeling te komen, maar de mannen laten maar weinig los. Behalve één. Yvar. Deze gijzelaar beschermt haar tegen het brute geweld en doet er alles aan om haar veilig weer buiten te krijgen. Maar of dit ook zal lukken?

Ik had al wat slapeloze nachten vanwege een fikse verkoudheid, maar dit boek hield me helemaal nachtenlang uit mijn slaap! Wat een geweldige thriller was dit. Formidabel!
Op het eerste gezicht lijkt de cover vrij onschuldig. Er staat een jonge vrouw met groene trendcoat afgebeeld op een oprijlaan van een prachtig groot huis. Als je alleen naar de cover kijkt zou het verhaal nog alle kanten op kunnen gaan….

Vanaf het begin wordt je als lezer gelijk in het verhaal gegooid en zit je er helemaal in. Slim, want je wil nu maar één ding en dat is verder lezen.
Doordat je eerst een beetje kennis maakt met de hoofdpersonen Lauren en Daniel, je hun achtergronden al weet, wordt het verhaal steeds spannender.
Je vraagt je net zoals Lauren af waarom nou juist zij het doelwit is van deze gijzeling.

De schrijfstijl is snel en Ellen laat niets aan de verbeelding over. Het is dan ook geen boek voor mensen met een zwakke maag of voor lezers die niet tegen een portie geweld kunnen. Dit is namelijk volop aanwezig in het boek.
Desalniettemin wordt er naast geweld ook genoeg liefde in het boek gestopt. Liefde uit onverwachte hoek wel te verstaan. Ik zag deze plotwending, en de andere plotwendingen, overigens niet aankomen en was dan ook blij verrast toen ik het las.
Handig, de schrijfster begint elk hoofdstuk met hoever ze zijn in, tijdens of na de gijzeling: bijvoorbeeld dag 2 van de gijzeling 11.06. Zo is het heel duidelijk voor de lezer in welk stuk je zit, er vindt namelijk nogal eens afwisseling plaats.

Het stockholmsyndroom is een dijk van een thriller die je het liefst in één ruk uit wil lezen. Goed neergezette personages en een juiste dosis spanning maken dit een top boek. Ik kan dan ook niet anders dan dit boek 5 sterren geven! Chapeau. Kom maar snel met je volgende boek Ellen!

Kim
Boekencast

Genre: thriller
Uitgeverij: Fontein
ISBN: 9789026157929
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 304
Verschijningsdatum: augustus 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij De Fontein voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review