‘Gerechtigheid’ – Jené Mollenhorst

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789461098542

Wanneer er een lichaam in het bos gevonden wordt, is iedereen in rep en roer. Het blijkt te gaan om vader en huisarts Kevin van Leeuwen. Een geliefd persoon in een kleine gemeenschap. Iedereen heeft het erover, want het zou gaan om zelfmoord. Echter is er één persoon die niet gelooft dat Kevin zelfmoord heeft gepleegd. Suzan, docent op een school, krijgt van haar student een fotocollage te zien, waarbij ze iets verdachts ziet. Ze gaat op onderzoek uit, maar of dit nou zo een goed idee was….

Als vierjarige leerde Jené Mollenhorst zichzelf lezen en sindsdien is het hek van de dam. Wanneer ze door haar docent Nederlands op de middelbare school wordt aangemoedigd om ook te gaan schrijven, pakt ze de pen op. Haar eerste succes was het verhaal De lifter (2001), waar zelfs een verfilming van gemaakt is. Gerechtigheid is haar debuut bij De Verhalenfabriek.

De Verhalenfabriek staat bekend om zijn korte novelles. Eerder las ik al met veel plezier Lotte’s Liefde en Bella Elia. Deze keer viel mijn oog op de mysterieuze cover. De cover bestaat voornamelijk uit donkere tinten en laat een vrouw zien met een blinddoek voor haar ogen. Je vraagt je gelijk af: Wat mag iemand niet zien?

Omdat het verhaal maar uit ongeveer 100 bladzijden bestaat, afhankelijk van de instellingen van je e-reader, moet de schrijfster behoorlijk wat vaart in het verhaal houden om alles te kunnen vertellen. Hier is Jené Mollenhorst mijns inziens niet altijd in geslaagd. Het begin is vlot, daarna suddert het verhaal wat aan, waardoor het einde voor mij wat afgeraffeld overkwam. Alsof de schrijfster met haar laatste paar woorden nog een einde aan het verhaal moest breien. Jammer, hier had wat mij betreft meer in gezeten, als het middenstuk wat was ingekort!

Het verhaal is geschreven vanuit de perspectieven van Suzan (docent) en Laura (politieagent). In het begin vond ik deze schakeling lastig, want wie is precies wie en welke rol spelen Laura en Suzan in het verhaal? Toch zorgt de afwisseling ervoor dat er meer diepgang en spanning in het toch al korte verhaal ontstaat.

Het verhaal laat wel zien dat vrouwen tot meer in staat zijn dan ze denken. Er is door te kiezen voor twee, sterke, vrouwelijke hoofdpersonen door Jené Mollenhorst een flinke dosis girlpower aan het verhaal toegevoegd.

Gerechtigheid is een spannend verhaal, waarbij je als lezer geniet van twee powervrouwen, die weten hoe hun mannetje te staan. Verwacht geen ik-zit-op-het-puntje-van-mijn-stoel-spanning, maar een novelle voor een fijne zit op de bank is het zeker! Daarom krijgt Gerechtigheid van mij 2.5 ster.

Kim
Boekencast

Genre: thriller
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098542
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: –
Verschijningsdatum: december 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij De Verhalenfabriek voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review