‘Gelukkig in Clover Cottage’ – Christie Barlow

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789021037769

De Engelse Christie Barlow timmert met haar Love heart lane-serie in Nederland hard aan de weg om een van de grotere feelgood schrijfsters te worden. Gelukkig in Clover Cottage is alweer het derde deel in deze serie.

Voor barmeisje Allie lijken haar dromen eindelijk uit te komen. Ze heeft een leuke baan in de kroeg van haar ouders, dierenarts Rory Scott als vriend en haar schoonouders schenken Rory en Allie het prachtige, maar vervallen boerderijtje op Clover Cottage. Dit is dé plek waar Allie altijd al heeft willen wonen. Het uitzicht is er schitterend en ze ziet zichzelf al met een schare kinderen in de grote tuin ravotten. Een droom die misschien wel in duigen zal vallen nu er een bekende documentairemaker het kleine dorpje aandoet. Deze Zach heeft wilde plannen en maakt hiermee het hoofd van Rory flink op hol. Hij begint te twijfelen aan alles…

In het derde deel van de serie volgen we weer twee andere inwoners van Heartcross. Langzaamaan leer je alle inwoners van dit dorpje kennen. Hoe leuk is dat! Geen paniek, ook de oude bekende zoals Drew, Isla en Felicity komen rijkelijk aan bod in dit boek.
De cover van het boek past helemaal bij de rest van de serie. Vrolijk, kleurrijk en dat is precies wat het verhaal uitstraalt! Het zorgde tijdens het lezen voor een grote glimlach op mijn gezicht. Want wie heeft er nou niet gehoord van een pacapoedel. Je moet het boek maar lezen om erachter te komen wat dit is 😉

De schrijfstijl van Barlow is luchtig en snel, waardoor je door de bladzijden heen vliegt. Daarnaast is het niet alleen een feelgood boek, ook weet ze serieuzere onderwerpen zoals dementie en communicatie in je relatie op een prachtige manier in het verhaal te verwerken. Het zorgt ervoor dat je ook gaat nadenken over deze onderwerpen.

Verwacht geen drama en veel spanning in dit boek, het is immers een feelgood. Jij en ik weten dus dat alles uiteindelijk weer op zijn pootjes terechtkomt. Echter gaat dat Allie en Rory zeker niet altijd gemakkelijk af. Een ruzie hier, een miscommunicatie daar, door deze irritaties kan je jezelf makkelijk spiegelen aan de personages. De situaties zouden namelijk ook jou en mij kunnen overkomen in het dagelijks leven. Het zorgt voor voldoende sympathie voor Allie en Rory.

Het verhaal wordt vooral verteld vanuit het perspectief van Allie. Hierdoor leer je veel over haar gedachten en gevoelens. Maar ook Rory, waarvan ik in eerste instantie dacht dat hij een koele kikker was, ontdooit gedurende het verhaal, waardoor je ook meer over zijn emoties komt te weten.

De boeken zijn misschien wel los van elkaar te lezen, maar ik raad de lezer toch zeker aan om ze op volgorde te lezen. Zo weet je meer van de medebewoners van Heartcross en hun problemen, waar nog weleens op wordt teruggekeken.
Ach en hoe erg kan het zijn om je onder te dompelen in de Schotse hooglanden. Barlow weet met haar beeldende schrijfstijl je als lezer helemaal mee te nemen naar de prachtigste plekjes.

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op het volgende deel in deze serie, want ‘Een nieuwe kans voor starcross manor’ komt al dit najaar uit. Waar we ook weer twee oude bekende beter leren kennen.

Gelukkig in Clover Cottage was weer een fijn, prachtig en beeldend geschreven deel in de Heartcross serie. Waarbij je met elk deel in de serie meer van Heartcross en zijn bewoners gaat houden. Ik kan niet wachten op het volgende deel en waardeer dit boek dan ook met 4.5 ster!

Kim
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgever: Luitingh & Sijthoff
ISBN:9789021037769
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 279
Uitgave: maart 2022

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Uitgeverij Luitingh & Sijthoff in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review