‘Foodtruck on fire’ – Saskia M.N. Oudshoorn

no title has been provided for this book
Genre:
Series:
Publisher:

ISBN: 9789020553642

Kapster Sanne heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar eigen kapsalon en geniet iedere dag van de mensen om haar heen in het levendige Rotterdam. Sinds een tijdje datet ze met Rowèn, die festivals afgaat met zijn patatfoodtruck. Maar nu Sanne ook zijn broer Marnix heeft ontmoet, is ze erg geïntrigeerd door hem. Marnix sleutelt aan de oude snackkar van de familie, woont op het platteland, heeft twee mini-varkentjes en is vegetariër. Ze hebben zo op het eerste gezicht niets gemeen met elkaar. Maar als ze Marnix beter leert kennen, en door zijn stugge, geheimzinnige karakter heen weet te prikken, weet ze het even niet meer. Is Rowèn wel de juiste keuze voor haar? Of weet Marnix haar toch in vuur en vlam te zetten?

Foodtruck on fire is het derde en tevens laatste deel van de amusante Foodtruck-serie van Saskia M.N. Oudshoorn. Hoewel dit boek behoort tot een serie, is het verhaal prima los te lezen en heb je geen voorkennis of achtergrondinformatie uit de vorige delen nodig om het verhaal te begrijpen. Sanne is al even tevoorschijn gekomen in deel twee, maar in dit boek is zij één van de hoofdpersonages. Samen met Rowèn en Marnix.

Saskia Oudshoorn heeft het verhaal geschreven vanuit een ik-perspectief, afgewisseld tussen Sanne en Marnix. Dit wordt duidelijk aangegeven aan het begin van een hoofdstuk waardoor er geen verwarring is over wie het gaat. De personages hebben duidelijke karaktereigenschappen gekregen, waarbij menselijke emoties perfect getoond worden. Twijfels, jaloezie, achterdocht en schaamte, maar ook geluk, liefde en empathie worden zichtbaar voor de lezer. De twijfel bij Sanne komt zo duidelijk over dat je haar bijna wil aanmoedigen een keuze te maken, omdat je als lezer wél ziet wie het beste voor haar is.

Saskia Oudshoorn weet de festivalvibe goed over te brengen. De vrolijke festivalgangers, de relaxte sfeer, de coole muziek en de verscheidenheid aan foodtrucks… het is alsof je er zelf rondloopt. Als je dan ook de ‘oude bekenden’ uit de vorige delen ‘ziet’ lopen, is het geluksgevoel ook bij de lezer compleet. Het benoemen van de vegetarische hapjes, en de daarbij behorende recepten achterin het boek, laten het water in je mond lopen.

De schrijfster weet de nieuwsgierigheid vanaf het begin tot het einde vast te houden door af en toe de littekens van Marnix te benoemen. Toch krijgt de lezer pas aan het einde van het verhaal duidelijkheid en weet ook Sanne nog een onverwachte onzekerheid aan te kaarten.

Gaandeweg het verhaal vraag je je toch af hoe de schrijfster aan de titel is gekomen. Vanaf het begin van het boek heb ik geprobeerd de link te leggen, maar ook dit komt pas na verloop van tijd naar voren. Zelfs hier weet Saskia Oudshoorn nog een vleugje geheimzinnigheid toe te voegen.

Hoewel ik zelf mogelijkheden zie voor haar voor verlenging van deze reeks, maar dan in het buitenland, is het toch wel een domper dat dit het laatste deel was. Misschien dat Saskia Oudshoorn toch nog na wil denken over een vervolg?

Ik heb genoten van de personages, de festivalvibe en de daarbij behorende belevenissen. Doordat dit deel iets meer vertelde over het leven buitenom het festival, ben ik hierover net iets enthousiaster dan over de vorige twee. Ik geef Foodtruck on fire daarom 4,5 ster.

(Eerder verschenen: Foodtruck Fiësta en Funky Foodtruck)

Sonja
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Uitgeverij Z&K
ISBN: 9789020553642
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 304
Uitgave: augustus 2023

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van uitgeverij Z&K in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review