‘Falling Hard for the Royal Guard ‘- Megan Clawson

no title has been provided for this book

ISBN: 9789402712940

Megan Clawson is geboren en getogen in Boston, Lincolnshire. Naast schrijfster is ze bijlesdocent Engels en werkt ze als figurant voor televisie en film. Falling Hard for the Royal Guard is haar debuutroman en ze heeft zich laten inspireren door haar eigen ervaringen. Ze woont namelijk zelf in de Tower of London waar haar vader een beefeater, lid van de Britse lijfwacht, is en haar vriend een Royal Guard.

De cover van Falling Hard for the Royal Guard heeft de kleuren van de Engelse vlag en is mooi gestileerd. De titel is gedrukt in opvallend glimmende letters en de tekeningen van de personen passen goed bij het verhaal. De ondertitel ‘Waar vind je de prins op het witte paard?’ maakt nieuwsgierig naar de inhoud van het boek.

De zesentwintigjarige Maggie Moore woont samen met haar vader in een echt kasteel. Hij is een beefeater in de Tower of London en Maggie werkt bij de kaartverkoop. Dit lijkt leuk maar niets is minder waar. Ze heeft vervelende collega’s, die haar uitlachen en over haar roddelen. Ook haar ex Bran, met wie ze zeven jaar een relatie had, valt haar nog steeds lastig. Dit alles maakt haar onzeker en soms ook eenzaam. Ze zou graag een lieve vriend willen maar weet niet goed hoe ze dit moet aanpakken. Op een dag komt er een nieuwe groep Royal Guards in de Tower en haar oog valt meteen op de aantrekkelijke Freddie. Ze wil hem beter leren kennen maar hoe trek je de aandacht van iemand die getraind is om mensen te negeren? Uiteindelijk lukt het Maggie om in contact te komen met Freddie maar hij lijkt iets te verbergen en blijft afstandelijk. Met zijn collega’s kan ze het wel meteen goed vinden en zij dagen haar uit om vijf dates via Tinder te hebben. Vol goede moed gaat Maggie deze uitdaging aan maar de ene date verloopt nog rampzaliger dan de andere. Bovendien blijft Freddie continu door haar hoofd spoken. Zal het haar lukken zijn hart te veroveren?

‘… Eerlijk waar, als twee mensen die allebei de persoonlijkheid hebben van een tandenborstel met een gedragsprobleem iemand kunnen vinden die van hen houdt, dan is er beslist nog steeds enige hoop voor mij…’ (bladzijde 198)

In Falling Hard for the Royal Guard komen veel personages voor, maar de hoofdrol is weggelegd voor Maggie. Zij is de vertelster van het verhaal. We leren haar kennen als een onzekere en enigszins onhandige vrouw. Dit zorgt vooral bij haar omgang met mannen voor hilarische situaties. Door alle ervaringen leert Maggie echter om steeds meer voor zichzelf op te komen en hierdoor maakt ze een positieve sociale ontwikkeling door. Ze gaat actief op zoek naar haar geluk. De schrijfster weet dit, door haar beeldende en humoristische schrijfstijl, goed over te brengen op de lezer. Ik vond Maggie een hartverwarmende persoonlijkheid en heb regelmatig hardop moeten lachen om haar belevenissen. Personage Freddie is goed neergezet, maar ik vond hem in eerste instantie niet prettig overkomen vanwege zijn afstandelijke gedrag jegens Maggie. Pas nadat duidelijk werd waarom hij zo tegen haar deed, werd hij mijns inziens sympathieker. Ook andere nevenpersonages, zoals de wachters en de ravenmeester, zijn goed uitgewerkt en spelen een mooie rol in deze roman.

Wat ik persoonlijk erg leuk vind, is de setting van het verhaal. De Tower of London is een bijzondere plaats en Megan Clawson weet er natuurlijk veel over te vertellen omdat ze er woont. Voorin het boek staat een duidelijke plattegrond van het complex. Daarna verweeft de schrijfster regelmatig fictie en non fictie. Dit zorgt ervoor dat je, naast het verhaal, veel interessante informatie leest over de tradities en gebruiken in de Tower. Deze combinatie maakt het boek voor mij uniek. Ik ben benieuwd of haar tweede roman Love at First Knight, die verschijnt in 2024, ook een bijzonder concept heeft.

Falling Hard for the Royal Guard is een sprankelende debuutroman. Megan Clawson weet haar lezers vanaf de eerste bladzijde te boeien met beeldende personages en humoristische voorvallen. Het is echt een boek dat je pas weg wilt leggen als het uit is. Ik waardeer het met vier sterren.

Sandra
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgeverij: HarperCollins Holland
ISBN: 9789402712940
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 367
Verschijningsdatum: mei 2023

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van uitgeverij HarperCollins Holland in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review