‘Een nieuwe kans voor Starcross Manor’ – Christie Barlow

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789021037776

De Engelse Christie Barlow laat met haar Love Heart Lane-serie de harten van menig feelgood lezer sneller kloppen. Een nieuwe kans voor Starcross Manor is het vierde deel in deze serie.

B&B eigenaar Julia ontmoet haar oude vlam Flynn Carter. Echter overal waar de rijke, flamboyante Flynn opduikt, levert het problemen. Julia houdt hem vanaf dat moment dan ook extra in de gaten. Als blijkt dat Flynn grootste plannen heeft voor Starcross Manor, hij wil er namelijk een luxe hotel van maken, is Julia ervan overtuigd dat haar dromen om haar B&B uit te bouwen voorgoed in de koelkast zullen verdwijnen. Niet alleen Julia haar dromen zouden door zijn luxe hotel in duigen vallen, ook de hele Heart Cross gemeenschap zou problemen ervaren, als Flynn zijn hotel opent.
Flynn doet er alles aan om de gemeenschap over te halen dat hij niet is, wie sommigen denken dat hij is. Geeft Julia hem nog één kans en komen ze samen tot mooie oplossingen?

Wat heb ik weer genoten van dit vierde deel van de Love Heart Lane-serie. Wat mij betreft kan er niet snel genoeg een nieuw deel verschijnen. De cover is mooi en past net zoals de andere delen perfect bij de serie.

In het vierde deel volgen we Julia, B&B eigenaresse, een gezicht dat we al eens kort voorbij hebben zien komen in de vorige delen. Maar nu heeft Barlow zich verdiept in haar afkomst en leven. Hierdoor kreeg de oppervlakkigheid van de eerdere delen een verdiepingsslag. Dat de hoofdpersonages uit de andere delen nu een bijrol vervullen vind ik echt leuk. Je merkt dat de groep een hechte gemeenschap vormt en altijd voor elkaar opkomt. Ik raad je wel aan om de delen op volgorde te lezen, hierdoor krijg je een volledig beeld van Heart Cross en zijn inwoners.

De schrijfstijl is wederom beeldend. Zo neem je als lezer een kijkje in de B&B van Julia, maar waan je jezelf ook even in de luxe van het Starcross hotel. Ik vond het dan ook heerlijk om het natte, gure Tiel te verruilen voor de Schotse Hooglanden.
Het enige minpuntje vond ik deze keer dat de romantiek, die toch wel kenmerkend is voor feelgood, wat minder op de voorgrond stond. Je las deze keer vooral over de ontwikkeling van het hotel en zijn eigenaar. Er had van mij iets meer pit in dit verhaal mogen zitten.

Een nieuwe kans voor Starcross Manor neemt je mee naar een prachtige plek, een hechte gemeenschap met veel vriendschappen en nieuwe kansen. Het verhaal krijgt van mij dan ook 4 blinkende sterren.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgeverij: Luitingh & Sijthoff
ISBN: 9789021037776
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 288
Verschijningsdatum: oktober 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij LS Amsterdam voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review