‘Een eerlijke leugen’ – Tarryn Fisher

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789049202316

Het leven dat je als volwassene leidt, wordt deels gevormd door de gebeurtenissen in je jeugd. Als je dan je moeder als tiener verliest is dat extra zwaar, vooral als je aan haar doodsoorzaak twijfelt.

Een eerlijke leugen van Tarryn Fisher is een psychologische thriller met een donker randje. Fisher is een Amerikaanse bestseller auteur die negen thrillers heeft geschreven. Ze schrijft ook samen met haar vriendin Colleen Hoover.

Het verhaal begint met Summer, een tiener, die samen met haar moeder halsoverkop vertrokken is, om een nieuw leven te beginnen bij een oude vriend, Taured. Midden in de woestijn van Nevada heeft hij een woongemeenschap opgericht in een oude vrouwengevangenis. Summer voelt zich in het begin als een vis in het water, terwijl haar moeder waarschuwt dat ze zich niet moet hechten. Er gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, maar waar niemand over praat.

Daarnaast is er de verhaallijn van Rainy, een succesvol kunstenares. Samen met haar vriend Grant woont ze op Tiger Mountain en is door hem geïntroduceerd in een exclusief vriendinnengroepje, de Tiger Mountain vrouwen. Hiermee gaat Rainy naar Vegas, waar ze eigenlijk helemaal geen zin in heeft. Vanaf hun aankomst merkt ze een vreemde spanning in het groepje en dan verdwijnt Braithe, een van haar vriendinnen. Rainy lijkt de enige die het wat interesseert. Bij het zien van de woestijn komen pijnlijke herinneringen aan vroeger bij haar naar boven. Memories waar niemand iets van weet en haar angst bezorgen. Vegas ligt niet ver van de woongemeenschap waar ze gewoond heeft. Is Rainy in staat om haar demonen de baas te worden en Braithe te vinden voordat het te laat is?

In Een eerlijke leugen wisselt het verhaal tussen heden en verleden en bouwt langzaam op naar een emotioneel en spannend hoogtepunt. Als lezer blijf je nieuwsgierig naar wat er in het verleden van Summer gebeurde en wat er verder gaat voorvallen door toedoen van Rainy. Fisher heeft met Taured en Braithe manipulatieve personen aan de vertelling toegevoegd. Beide doen zich anders voor dan dat ze zijn. De voormalige vrouwengevangenis als plek voor een woongemeenschap doet je de rillingen over het lijf lopen. Tralies voor de weinige ramen en kinderen die gescheiden van hun ouders moeten leven.

Fisher weet de lezer nieuwsgierig te maken naar de leefwijze van deze mensen die alles wat Taured zegt voor zoete koek slikken. Wie probeert weg te komen heeft een probleem. De gevoelens van Summer en Rainy roepen diverse emoties op, hun pijn en verdriet zijn voelbaar. Summer weet te overleven, maar loopt trauma’s op in haar tienerjaren. Rainy is onafhankelijk, asociaal en praat niet over haar verleden, maar verschuilt zich ervoor. Ze heeft maar één doel, haar leven weer op de rit krijgen. Fisher heeft een prettige, vlotte en humoristische schrijfstijl en haar manier waarop ze de Tiger Mountain vrouwen beschrijft laat je glimlachen. “Botox maakte het onmogelijk de leeftijd van een vrouw te schatten.

Met Een eerlijke leugen heeft Fisher een beklemmend verhaal geschreven dat laat zien hoe mensen in de ban van een charismatische persoon kunnen komen en alles doen wat van hun verlangd wordt. Dit boek met een intens en spannend einde krijgt 4 sterren.

Joke
Boekencast

Genre: thrillers & spanning
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789049202316
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 319
Uitgave: januari 2024

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Uitgeverij Boekerij in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review