‘De rode woestijn’ – Paula Isphording

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789044852349

De rode woestijn is het eerste deel in de Möbius kronieken van Paula Isphording. Zij schrijft sinds haar tiende jaar en heeft al haar geschreven verhalen bewaard. Naast schrijven sport ze graag en is ze creatief bezig. De rode draad in dit boek is dat vrienden er zijn om elkaar te helpen.

Wat zou jij doen als je bij het wakker worden niet in je eigen bed ligt, maar op de harde bodem van een rode woestijn in een andere wereld? Bij de pakken neerzitten is niets voor Yara, maar hoe komt ze weer terug in haar eigen omgeving? Met niets meer dan een briefje met raadselachtige woorden en tekens voelt ze zich hulpeloos. Maar dan komt Mex op haar pad, die met een motor in de rode woestijn op reis is. Hij schiet haar te hulp en neemt Yara mee naar Nona in Ganor, wat voor haar terug in de tijd voelt.

“Het was een vreemde mix tussen het verleden en het heden en toch had het iets herkenbaars, iets vertrouwds.”

Nona stuurt het tweetal naar de excentrieke Ranoek die altijd raad weet. Hij heeft een huis vol klokken, waarvan er één op precies dezelfde tijd stilstaat als Yara’s horloge. Het is iets wat Yara opvalt, maar waarvan ze de betekenis niet weet. Ranoek stuurt ze naar de Toren van Vervlogen Hoop en onderweg maken ze vrienden en ontmoeten ze een vreemde man in een rood pak. Ze kamperen in het bos en trotseren bandieten.

De rode woestijn is een avontuurlijk verhaal met een rollercoaster aan gebeurtenissen waarin het heel belangrijk is om verder te kijken dan je neus lang is.

“Soms zijn dingen zo voor de hand liggend dat je er niet meer over nadenkt”.

Het verhaal zit vol mysteries die de spanning weten op te voeren, zoals de mysterieuze man in het rode pak die hun pad meerdere malen kruist. Het zijn leuke personen, Yara en Mex, ze evolueren volop. Yara is oplossingsgericht, ontleent haar veiligheid aan haar telefoon en is ontredderd nu deze niet werkt. Vreemde dromen teisteren haar, maar met Mex aan haar zijde kan ze alles aan. Voor Mex is zijn motor vrijheid en de enige mogelijkheid om te gaan en staan waar hij wil sinds zijn ouders verdwenen zijn. Hij is behulpzaam, zorgzaam, maar bang om zich aan iemand te hechten uit angst om deze te verliezen. Het onbekende en onverwachte trekt hem aan.

Isphording heeft een prettige schrijfstijl waarin het aan humor niet ontbreekt. Er zitten fijne dialogen in tussen Yara en Mex, en een ‘rode draad’ die hen de weg wijst. Het is net een puzzel die hen samen verbindt, ze aan het oplossen zijn, en waarvan het einde onvoorspelbaar is. Als het einde van het boek nadert is het verhaal van Yara en Mex in De rode woestijn nog lang niet afgelopen, waardoor je uitkijkt naar het vervolg. Deze young adult krijgt vier zanderige woestijnsterren.

Joke
Boekencast

Genre: Young Adult
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044852349
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 298
Uitgave: Januari 2024

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Uitgeverij Clavis in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review