‘De prins van Trots’ – Kerri Maniscalco

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789022597866

Met De prins van Trots levert New York Times-bestsellerauteur Kerri Maniscalco het tweede deel van Het Koninkrijk der Zonden-trilogie af. Dit boek gaat verder waar het eerste deel De prins van Toorn is geëindigd; en dit kan je letterlijk nemen. Mocht je dat boek nog niet gelezen hebben dan zou ik deze recensie niet verder lezen, want deze bevat spoilers van het eerste deel.

Emilia heeft haar ziel verkocht om koningin van de Verdorveren te worden en reist samen met Prins van Toorn naar de Zeven Cirkels van Hel om zich te verloven met de Prins van Trots. De belangrijkste regel aan het hof van de Verdorvenen is: vertrouw niemand. In deze duistere wereld maakt ze kennis met verleiding en illusie. Ze heeft er alles voor over om de moordenaar van haar tweelingzus Vittoria te vinden en haar dood te wreken; zelfs als ze daarvoor de duivel en demonen moet trotseren.

Zoals eerder aangegeven is er geen inleiding of samenvatting van het eerste boek. Gedurende het verhaal worden zaken die eerder gebeurd zijn aangehaald, maar is er nauwelijks een verwijzing naar het eerste boek of een korte toelichting. Nu is dit geen boek dat je “los” leest, maar het is altijd fijn als je geheugen weer wordt opgefrist als je het boek een tijd geleden hebt gelezen.

De prins van trots mist de charme van het eerste boek dat zich afspeelde in de “normale” mensenwereld van Sicilië en prachtig en beeldend werd beschreven. Dit deel speelt zich af in de Zeven Cirkels van Hel en aangezien je daar niet zo vaak komt, zou een uitgebreidere en gedetailleerde beschrijving van de Hel het verhaal interessanter maken. Je maakt kennis met diverse prinsen en hun huizen. Deze prinsen, en daarbij behorende zonde, en hun eigenschappen zijn allemaal divers. Ze worden omschreven door hun kledingkeuze en paleizen met hun eigen kleuren; dat maakt de verschillen direct duidelijk en de personages interessant.

Van de hoofpersonen maakt Emilia een persoonlijke groei door. We hebben haar leren kennen als impulsief en onbesuisd, maar ze wordt volwassener en gewiekster (al blijft ze impulsief). Waar het in het eerste boek draaide om het aantrekken en afstoten tussen Toorn en Emilia, wat een interessant en belangrijk element in dat boek was, gaat het er in dit boek een stuk pikanter en spannender aan toe tussen deze twee.

Ik heb genoten van het eerste boek en keek uit naar het tweede deel, maar het heeft me toch een beetje teleurgesteld. De Prins van Trots kabbelt een beetje voort en is bijna traag te noemen, waardoor de behoefte om door te lezen niet echt aanwezig was. Pas op het laatst komt er een wending in het verhaal. Zoals aangegeven gaat het er heel passioneel aan toe tussen Emilia en Toorn en ben ik geen fan van spicy scenes in boeken. De jacht naar de moordenaar van haar zus krijgt daardoor ook niet de aandacht die op de flaptekst wordt beloofd. Mijn waardering voor het boek is drie sterren.

Ingrid
Boekencast

Genre: Fantasy
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022597866
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 413
Uitgave: september 2023

Met dank aan Boekerij voor het verstrekken van het recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review