‘De koningin van verraad’ – Daniëlle L. Jensen

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789022595886

De Canadese auteur Daniëlle K. Jensen heeft al veel boeken op haar naam staan, maar pas in april 2022 verscheen het eerste, in het Nederlands vertaalde, boek: Het Koninkrijk der Bruggen. Precies een jaar later verschijnt het tweede deel uit de Koninkrijk-serie: De koningin van verraad. Eindelijk kunnen we verder lezen hoe het nu gaat met Aren en Lara nadat deel 1 met een cliffhanger is geëindigd.

Het uiterlijk van het boek past perfect bij het eerste deel. Het voordeel is dat in dit deel de kaart van de koninkrijken voorin het boek is opgenomen; in het vorige deel is deze geprint in de stofomslag en die laat je meestal thuis. Het verhaal gaat verder waar deel 1 is gestopt: Ithicana is veroverd door de vader van Lara waarbij haar man, koning Aren, gevangen is genomen. Vanwege haar verraad, dat geleid heeft tot de inname van het Koninkrijk der bruggen, leeft Lara in ballingschap. Kost wat kost wil Lara Aren bevrijden en daarvoor moet ze het opnemen tegen haar vader, koning Silas. Ze krijgt hulp van haar zussen wiens levens ze eerder heeft gered, maar ze ontmoet ook veel tegenstanders. Waarbij Aren misschien wel haar grootste tegenstander is….

Je maakt kennis met de zussen van Lara die, net als zijzelf, sterke en stoere vrouwen zijn en hun hele leven zijn opgeleid als spionnen en vechtmachines. Aangezien Lara Aren absoluut wil bevrijden, vliegen de knokpartijen je om de oren. De reis van Lara voert door diverse koninkrijken die allemaal hun eigen inwoners, kleding en gewoontes hebben. Het wordt beschreven in de beeldende schrijfstijl van Jensen waardoor je echt op de reis van de hoofdpersonen wordt meegenomen.

De korte hoofdstukken worden in de derde persoon verteld vanuit Aren en Lara. Op deze manier krijg je hun gedachten en emoties mee. De zowel negatieve als positieve gevoelens die Lara en Aren voor elkaar hebben zijn de rode draad van het boek , evenals de strijd die er heerst om Aren en zijn koninkrijk te bevrijden.

Waar het in het voorgaande deel, Het koninkrijk der bruggen, voornamelijk ging over het opbouwen van de relatie en het winnen van elkaars vertrouwen, was de intense spanning die toen tussen Aren en Lara speelde niet meer in dit boek aanwezig. En die opbouwende spanning was net de kracht van dat boek: hoe de relatie tussen twee vijanden werd opgebouwd en hoe ze van enemy-to-lovers gingen. Dit maakte het eerste deel zo aantrekkelijk en miste ik toch wel. Daarentegen zat er in het verhaal wel een moment waar ik toch even een brok in mijn keel kreeg.

Het lezen van De koningin van verraad heeft me weer veel plezier gegeven, maar de vijf sterren waardering die ik de eerste ontmoeting tussen Lara en Aren heb gegeven kan ik niet voor dit boek geven. Het blijft steken op vier sterren. Ik kijk echter wel uit naar de vervolgdelen waarin andere personages, die in dit boek zijn geïntroduceerd, de hoofdrol zullen spelen.

Ingrid
Boekencast

Genre: fantasy
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022595886
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 382
Verschijningsdatum: april 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Boekerij voor het verstrekken van het recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review