‘De kleine patisserie in Parijs’ – Julie Caplin

no title has been provided for this book
Author:
Genre:

ISBN: 9789402710526

Nina heeft er schoon genoeg van dat haar oudere broers zich voortdurend met haar leven bemoeien. Wanneer haar broer Nick dan ook nog eens tegen zijn vriend, Sebastian Finlay, zegt dat Nina hem wel kan komen helpen in Parijs, is ze op dat moment ‘not amused’. Toch besluit ze te gaan, omdat ze eigenlijk niets omhanden heeft en ze misschien nog wel wat kan leren wanneer ze Sebastian helpt met het begeleiden van de patisserie cursus.

Jammer genoeg heeft Sebastian zijn been gebroken en is daardoor erg humeurig en veeleisend. Daarnaast is hij de man waar Nina al jaren heimelijk op verliefd is. Nina stort zich daarom met veel plezier op de delicate macarons en heerlijke eclairs en dat samen met een groepje enthousiaste cursisten.

Julie Caplin heeft wederom een heerlijk boek geschreven. Heerlijk, omdat ze ervoor heeft gezorgd dat je uren kan genieten van het amusante verhaal. En heerlijk, omdat de onweerstaanbare gebakjes tot in detail voorbijkomen. De sfeer in de patisserie is hartverwarmend, waardoor je graag naar binnen zou willen stappen en samen met de personages aan een tafeltje wil gaan zitten.

De lezer wordt vanaf de eerste pagina meegenomen in het verhaal. De vlotte schrijfstijl van Julie Caplin heeft hier zeker mee te maken. Ook gebruikt ze niet al te lange zinnen en voegt ze af en toe wat humor in het verhaal. Daardoor ontstaat er al snel een lach op je gezicht.

De personages in het boek worden erg prettig in het verhaal toegevoegd. Niet te veel tegelijk, maar goed verspreid over heel het verhaal. Je maakt als lezer kennis met een gevarieerde groep mensen met goed doordachte karakters. Vrijwel ieder personage sluit je in je hart door deze hartelijke en oprechte mensen.

Hoewel ik van Julie Caplin naast De kleine patisserie in Parijs alleen haar eerste boek De kleine theewinkel in Tokio heb gelezen, vond ik dit derde deel iets minder leuk. Dit komt vooral doordat de nadruk wel erg gelegd wordt op de ingrediënten, het maken van de patisserie hapjes en hoe ze smaken of eruitzien. Ik had graag wat meer gelezen over de bezienswaardigheden of over de sfeer en andere uitstapjes. Hoewel ze dit summier ook wel benoemd, vond ik de balans hiertussen niet zo goed. Het verhaal speelt vooral af in de patisserie.

De vrolijke en kleurrijke cover verklapt al dat Julie Caplin een heerlijke en amusante feelgood heeft geschreven. Een verhaal om op te eten, te verslinden. Kortom een boek om van te genieten. Het krijgt van mij 3,5 ster.

Sonja
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: HarperCollins Holland
ISBN: 9789402710526
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 384
Uitgave: juli 2022

Met dank aan HarperCollins Holland  voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review