‘De heroïek van mijn eenzaam zijn’ – Ernst Löw

no title has been provided for this book
Author:
Publisher:

ISBN: 9789464334081

Wanneer Herman Brood een persoonlijke held is en een van mijn favoriete uitgevers mij de omslag van het jongste boek van Ernst Löw toont, ben ik al verkocht voordat ik de eerste letter heb gelezen. Terecht?

Hij schreef al meerdere autobiografische boeken die ik nog niet heb gelezen, is broer van de acteur Victor, is als Nederlander woonachtig in België, is zanger in Herman Brood tributebands en is acteur.
Ernst Löw (uitspraak: Leuf) is veelzijdig. Zijn boeken gaan over zichzelf omdat zo zegt hij, auteurs met weinig fantasie dat het beste kunnen.

Hij is behoorlijk seks and drugs and rock ’n roll. Met De heroïek van mijn eenzaam zijn, gaan we allereerst terug naar de jonge jaren van Ernst. De beginjaren zelfs.

‘M’n vader vond me lelijk.
Wat wil je? Veertien uur duw-en trekwerk was ervoor nodig om mij op aarde te krijgen. Volgens mij wilde ik niet geboren worden.
Gingen ze ook zo’n tang gebruiken. Krijg je een punthoofd van’.

Ernst groeit op en ontwikkelt een groot spectrum aan kwaliteiten. Hij heeft humor. Een grote dosis zelfspot. Hij heeft lef, ziet er goed uit en is gemakkelijk in de omgang. Hij kan alleen niet omgaan met luddevuddu.

En dat is het thema van dit boek. Hoe het beëindigen van zijn relatie met zijn toenmalige vriendin Niko, het complete leven en functioneren van Ernst in de jaren 2007 en 2008 kon veranderen in totale chaos.

Ernst Löw (met een f aan het eind) neemt de lezer mee in zijn leven, zijn auto en zijn hoofd. Je worstelt vrolijk mee wanneer hij in aanraking komt met politie, groupies, aandacht en het gebrek eraan. Na het stuklopen van de relatie met zijn toenmalige droomvrouw Niko is hij radeloos en stuurloos. En hij ontziet zichzelf niet in het tonen van zijn kwetsbaarheid. Hij schrijft zoals hij rockt, rijdt en sekst: keihard. Hij spuugt zijn woorden op papier en nuanceert waar nodig. Of toont ineens een filosofische kant van zichzelf.

Ernst Löw (denk om de uitspraak!) is met dit boek niet de ideale schoonzoon. Wel een meesterverteller en een maat met wie je graag een avond zou willen doorbrengen.
Voor de rock ’n roll, de lol en zijn verhalen. Dat zou mijn reden zijn. En die vorige boeken scoren!

Persoonlijke songtekst:
‘You make me feel
like I’ve drawn
a loser’s card
but every time you walk out of me
I find myself left
with a broken heart
but it ain’t my way to quit mom,
I came to win child
May have run out of luck
but I’m pretty sure
it’s gonna come back again
it’s gonna come back
keep on tryin’ child – keep on tryin’
keep on tryin’ – keep on tryin’
cause I still believe that I can win
your love’
(Herman Brood & His Wild Romance – ‘Still Believe’)

Peter
Boekencast recensent

Genre: literaire roman
Uitgeverij: Good Stuff Books
ISBN: 9789464334081
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 278
Verschijningsdatum: september 2022

Hartelijke dank aan Good Stuff Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review