‘De engel van Sevilla’ – Marelle Boersma

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789461096906

Een nieuw boek in de ‘vertrek’ serie van schrijfster Marelle Boersma. Eerder kwamen onder andere al Chateau de Provence, Ciao Sicilia en Terug naar Cornwall uit. Marelle weet als geen ander hoe het is om in een ander land te wonen. Eerder woonde zij in Portugal, nu vertrekt zij naar Frankrijk om daar samen met haar man schrijfvakanties te organiseren.

Sasha werkt in het Golden care resort in Sevilla, een resort waar Nederlandse ouderen hun laatste jaren kunnen slijten met alle zorg die zij nodig hebben. Maar waarbij ze wel kunnen genieten van al het moois wat het zonnige Sevilla voor hun te bieden heeft. Wanneer er onderscheid gemaakt wordt tussen de gezonde en meer hulpbehoevende bewoners en hieraan een flink extra prijskaartje hangt, gaan de ouderen op onderzoek uit. Als dan ook plotseling een aantal bewoners uit het resort zonder oorzaak overlijden, wordt de situatie wel heel verdacht. Wie is hier verantwoordelijk voor? En moeten de bewoners vrezen voor hun leven?

Het verhaal begint heel gemoedelijk. Je leert Sasha en de bewoners kennen en ook de twee nieuwe bewoners van het Golden care resort worden geïntroduceerd. Op het eerste gezicht lijkt er nog niets aan de hand. Maar langzaam aan merk je als lezer dat de sfeer verandert in het resort en pardoes komen er bewoners te overlijden. Sasha gaat op onderzoek uit en daar komt flink wat spanning bij kijken.

De schrijfstijl van Marelle is gemakkelijk en leest vlot weg. Dat ze ook nog eens beeldend schrijft, maakt dat het lijkt alsof je zelf in de prachtige straatjes van Sevilla wandelt. Daarnaast maakt Marelle gebruik van verschillende vertelperspectieven. Je leest het verhaal door onder andere de ogen van Sasha en Maria. Hierdoor krijgt je een goed beeld van wat er zich afspeelt op het resort.

De ontknoping op het einde liet mij met grote verbazing achter. Dit had ik echt niet gezocht achter een bepaald persoon. Zo krijgt de titel De engel van Sevilla een betekenis met een compleet andere lading.

De engel van Sevilla doet je verlangen naar een overwintering in Sevilla terwijl je tapas eet in een van de kleine barretjes! Een heerlijk boek voor de gure winterdagen. Het boek krijgt van mij 3 sterren!

Kim
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN:9789461096906
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 300
Uitgave: september 2022

Met dank aan uitgeverij De Crime Compagnie voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review