‘Cottage aan zee 2 – Maretak’ – Hilde Veeren

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789401620789

Hilde Veeren heeft jarenlange ervaring in de tijdschriftenbranche. Zo is ze hoofdredacteur bij de tijdschriften Elegance en Happy in shape. Hilde heeft een grote voorliefde voor Engeland, jurken en boeken. Dit alles combineert ze in haar eerste feelgood-serie. Maretak is het tweede deel in de Cottage aan zee serie.

Na het lezen van Duinroos, waar ik intens van genoten heb, kon Maretak dan ook niet achterblijven. Waar Duinroos afsluit, begint Veeren haar volgende boek. Het is dan ook aan te raden om de boeken in volgorde te lezen.

De cover van dit boek, zo vertelt Veeren in haar dankwoord, wordt getekend door Matt Johnson en bevat kleine hints die in het boek voorkomen. Na het lezen van het boek heb ik dan ook de cover bestudeerd en wat me in eerste instantie niet was opgevallen, zag ik nu duidelijk! Zie jij de hints ook na het lezen van dit boek?

Maar waar gaat Maretak eigenlijk over? Pas op: deze review kan spoilers bevatten als je het eerste deel nog niet gelezen hebt! Molly woont nog altijd in de idyllische cottage van haar tante en heeft het hier prima naar haar zin. Ze probeert haar wandelboek te voltooien terwijl ook haar beste vriendin Celine gaat trouwen, waar Molly de nodige voorbereidingen voor moet treffen. Echter ontstaat er een knallende ruzie tussen de twee vriendinnen. Komt dit nog goed voordat Celine zal trouwen?

Ook heeft Molly de nodige relatieproblemen met James. Hij is vaker niet dan wel bij haar te vinden en als hij dan ook nog eens een nieuwe, mega knappe televisiepartner krijgt, weet Molly niet of hun relatie het gaat redden. Als Molly na een gala in haar dorpje, onder invloed van de nodige champagne, een impulsaankoop doet, staat haar wereld op zijn kop.

Wat kan Hilde Veeren leuk schrijven zeg! Ook deze keer vloog ik weer door de pagina’s heen. Je wordt als lezer helemaal meegezogen in het verhaal en door de beeldende schrijfstijl sta je al snel zelf met je laarzen in de blubber, met je schaatsen op de schaatsbaan of dwaal je rond in de zelfgemaakte bibliotheek van Molly. Er gebeurt veel in dit boek, dat zorgt ervoor dat je bij tijd en wijle zeker je aandacht erbij moet houden. Liefde, ruzie, vriendschap en jaloezie zijn thema’s die van elke bladzijde afdruipen. Niet alleen Molly is de sterspeler van het boek, ook de bijpersonen uit Duinroos zoals Celine en James komen deze keer veelvuldig aan bod.

Maretak is een heerlijke feelgood met een flinke dosis humor die je meeneemt naar het Engelse platteland. Een boek waar je even bij weg kunt dromen om, nadat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen, snel op te zoeken wanneer het volgende deel uitkomt! Maretak krijgt van mij 4.5 ster.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401620789
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 320
Verschijningsdatum: november 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Xander Uitgevers voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review