‘Duinroos’ – Hilde Veeren

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789401619639

Hilde Veeren heeft jarenlange ervaring in de tijdschriftenbranche. Zo is ze hoofdredacteur bij de tijdschriften Elegance en Happy in shape. Hilde heeft een grote voorliefde voor Engeland, jurken en boeken. Dit alles combineert ze in haar eerste feelgood. Duinroos is het eerste deel in de Cottage aan zee serie.
Veeren haar lievelings quote is: ‘Don’t wish for it, work for it’. En dat doet ze zeker. Want het tweede deel: Maretak uit haar Cottage aan zee serie verschijnt al snel . Jullie snappen, hier kijk ik al reikhalzend naar uit.

Molly haar relatie is uit en ook bij haar werkgever wordt ze wegbezuinigd. Wat moet ze nu? Geen werk, geen relatie en geen geld. Haar tante besluit naar India te verhuizen om daar een yogaschool op te zetten. Toevallig heeft deze tante een prachtige cottage in Somerset, waar Molly met liefde mag nadenken wat ze wil met haar leven.
Ze ontmoet Atlas, een stoere man die Tolstoj leest en werkt in een theesalon. Als ze op een country fair ook nog eens een onverwachte schat vindt, staat niet alleen haar wereld, maar ook heel Somerset op zijn kop.

Hilde Veeren schreef met Duinroos een sfeervol debuut. Van alleen al de cover krijg je zin om het boek te lezen. De kaft heeft een idyllisch uiterlijk met het kabbelende beekje, gele cottage en gekleurde bloemen. Precies alles waar het boek over gaat.

Veeren neemt je mee in het leven van Molly, waar het er helaas iets minder kleurrijk aan toegaat dan ze zelf gehoopt had. Vanaf het eerste moment sluit je de soms ietwat naïeve Molly dan ook gelijk in je armen. Je gaat met haar mee op reis naar de cottage van haar tante, drinkt met haar een appelcider in de plaatselijke kroeg, bewandelt de mooiste wandelroutes en op de valreep sleept ze je ook nog mee naar Londen, waar er een heuse ontdekking gedaan wordt, van een van haar vondsten op de rommelmarkt.
Veeren schrijft beeldend en heeft een vlotte pen. Tel daarbij de korte hoofdstukken, het fijne lettertype en de nodige humor bij op en je hebt het boek binnen no time uit!

Niet alleen het personage van Molly is goed omschreven, ook de bijrollen zoals Atlas, James en Molly’s beste vriendin Celine krijgen voldoende ruimte om te floreren. Ik ben dan ook erg benieuwd of we in het volgende boek uit deze serie meer te weten komen over een van deze personages.

‘Ik ben Atlas,’ zei hij en weer keek hij haar met die indringende blik aan. ‘Dan weet jij vast alle hoofdsteden van alle landen uit je hoofd,’ flapte Celine eruit.

Duinroos is een idyllische, zomerse en tikkeltje chaotische feelgood debuut van Hilde Veeren. Een boek dat je met een lach op je gezicht binnen een mum van tijd uitleest. Om hem met een diepe zucht dicht te slaan en je nog even te laten wegdromen naar het Engelse Somerset. Ik waardeer Duinroos dan ook met 4 sterren.

Kim
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401619639
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 319
Verschijningsdatum: juni 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Xander voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review