‘Bon Bini Bruiloft 2 – Happily never nooit niet’ – Sasja Winters

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789461098498

Sasja Winters wordt door Angelique Haak opgevoerd in Afgeschreven als voormalig thrillerschrijfster die het schrijven van gruwelijk thrillers helemaal zat is. Ze besluit uiteindelijk toch niet helemaal te stoppen met schrijven, maar over te gaan op het schrijven van feelgood. Dat werkt als een soort therapie. Het eerste deel De onverwachte gast vond ik een groot succes. Ik benieuwd naar deel 2.

Let op deze recensie kan spoilers bevatten!!

In het tweede deel Happily never nooit niet mag Fay de bruiloft voor de Amerikaanse superster ‘Cat’ organiseren. Fay is door het dolle heen. Toch zitten er heel wat haken en ogen aan het organiseren van een bruiloft voor een beroemdheid. Er is een clausule vol bizarre eisen en voorwaarden bij het contract gevoegd, en wanneer daar een beroep op gedaan zou worden is Bon Bini Bruiloft failliet. Fay begint hoe langer hoe meer te twijfelen of het wel een goed idee was om deze bruiloft te organiseren. Ook in haar eigen leven zijn er wat dingen veranderd. Ze woont inmiddels samen met Liam. Liam wil absoluut niet trouwen gezien de ervaringen in zijn jeugd. Fay wil wel graag trouwen maar houdt zoveel van Liam dat ze niet wil dat dit tussen hen in staat. Gek genoeg is ze ook zonder getrouwd te zijn heel erg gelukkig met haar leven.

Deel 2 stelde me toch wat teleur na het geweldige deel 1. Misschien komt dat ook wel doordat ik me weinig kan verplaatsen in het leven van een superster. Een leven waarbij alles draait om de clicks op social media. Nooit jezelf mogen laten zien als je verdrietig bent of als je wat neerslachtig bent. Dat is niet hip en je populariteit daalt dan al snel. Het kwam mij nogal overdreven over. De diepgang is zeker wel aangebracht, maar veel subtieler en het raakt mij niet zoals in deel 1. Toch leest het makkelijk weg en heeft het die humor die deel 1 ook kenmerkte. Zoals in dit stukje:

“De stilte die tussen ons in hangt is bijna onverdraaglijk en mijn hart gaat steeds meer tekeer.” ” Een complete drumsolo van Phil Collins lijkt het wel!”

Happily never nooit is geschreven vanuit zowel het perspectief van Liam als van Fay. Om beurten wordt het verhaal verteld vanuit een ander gezichtspunt. Vaak lees je dan twee keer hetzelfde, maar dat valt hier heel erg mee. De overgang is heel soepel. Ik vind dat echt knap gedaan.

Ik geef dit heerlijke tussendoortje 3,5 ster. Nu op naar het laatste deel.

Wilma
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098498
Uitvoering: e-book
Uitgave: januari 2024

Graag bedank ik De Verhalenfabriek voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke recensie

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review