Blogtour ‘Stemmen uit een bodemloze diepte’ – Anne Ressler

no title has been provided for this book
Author:
Publisher:

ISBN: 9798215929650

Zoë is kwaad op alles en iedereen. Op haar ouders, op de zee, op zichzelf. Al mist ze eigenlijk vooral haar broer Reinhout. Sinds zijn vriendin Elvira onverwacht vertrok om ver weg te gaan studeren, is hij niet meer zichzelf. Hij gedraagt zich vreemd en sluit zich af van zijn omgeving. Dit zorgt voor roddels in Zwartduynen, het kuststadje waar ze wonen. Zou er iets gebeurd zijn met Elvira? En heeft Reinhout daar iets mee te maken? Zoë weet niet meer wat ze moet denken of geloven. Ze voelt zich eenzaam. En de stemmen uit de zee die naar haar fluisteren, helpen ook niet om haar beter te voelen.

Met Stemmen uit de bodemloze diepte heeft Anne Resseler een intrigerende novelle neergezet die omhuld is met mysterie. Hoewel deze wordt ingedeeld bij de literaire thrillers, leunt het sterker bij het fantasy genre aan. Deze overgang wordt geleidelijk aan gemaakt. Een goed uitgedacht idee door Resseler dat bij dit verhaal goed werkt. Stemmen uit de bodemloze diepte is enkel te verkrijgen als e-book en luisterboek. Net zoals alle verhalen die worden uitgegeven bij De Boekenvos.

Het verhaal laat je direct kennis maken met het hoofdpersonage Zoë. Ze is zeventien en woont in het kuststadje Zwartduynen. En dat vindt ze helemaal niet fijn. Ze haat namelijk de zee met haar geruis, de geur, het zand… Je merkt haar frustraties hierover al vanaf de eerste bladzijde. Al is dit niet het enige wat haar kwaad maakt. Vooral het veranderde gedrag van haar broer en de vele roddels spelen haar parten. Hoe Zoë zich hierbij voelt en gedraagt komt realistisch en geloofwaardig over.

De verhaallijn focust zich op wat er met Elvira is gebeurd en of Reinhout hier iets mee te maken heeft. De opbouw hiervan gaat gestaag, en pas op het einde weet je hoe de vork in de steel zit. De ontknoping is daarbij een complete verrassing. De spanning blijft echter de hele tijd kabbelen. Echt heel spannend wordt het nergens. Toch weet deze onderhuidse spanning de nieuwsgierigheid van de lezer voldoende te prikkelen. Je wil weten wat er aan de hand is. Al mocht het best wel wat spannender zijn geweest, en er iets minder alledaagse passages – zoals bepaalde scènes van Zoë met haar vrienden of bij haar thuis – aanwezig zijn. Het boek is al dun met nog geen zeventig pagina’s, dus dan verwacht je eigenlijk een ‘to the point’ verhaal.

Anne Resseler heeft een duidelijke en eenvoudige schrijfstijl, wat het verhaal erg toegankelijk maakt. Het boek leest dan ook erg vlot en is in no-time uitgelezen. Het einde is wat bizar en onnatuurlijk, maar past perfect bij de verhaallijn. De auteur weet ook heel goed de sfeer van een kuststadje weer te geven, wat een pluspunt is. Naast het mysterie rond Elvira, bevat Stemmen uit de bodemloze diepte ook enkele thema’s zoals verlies, verliefdheid en op zoek zijn naar jezelf. En het mysterie van de zee natuurlijk.

Stemmen uit de bodemloze diepte is een vermakelijke novelle die je een fijne maar korte leestijd bezorgt. Drie sterren.

Severine
Boekencast

Genre: literaire thriller
Uitgever: De Boekenvos
ISBN: 9798215929650
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 69
Uitgave: maart 2023

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Uitgeverij De Boekenvos in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review