Blogtour ‘Pumps in de blubber’ – Patricia van Dam

no title has been provided for this book
Genre:
Series:

ISBN: 9789464661262

Pumps in de blubber is het eerste deel van de trilogie Taylor Ranch. Een verhaal met cowboys in de hoofdrol daar keek ik echt naar uit. Benieuwd begon ik aan deze blogtour voor Uitgeverij Books & Butterflies.

De eigenaar van de Taylor ranch zit met zijn handen in het haar. Hij heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en het ziet er naar uit dat hij misschien wel zijn ranch in de toekomst zal moeten verkopen. Maar dan komt zijn financieel adviseur met een interessant voorstel op de proppen die ervoor zorgt dat de ranch een extra, gratis werkkracht krijgt voor de komende maanden. Alleen is deze hulp niet zo gemotiveerd om op de ranch te helpen, het is namelijk Alexia, de rotverwende dochter van de financieel adviseur. Bovendien heeft ze nog nooit ergens de handen uit de mouwen gestoken. Maar alles blijkt anders te lopen dan ze dacht en ze komt voor een onmogelijke keuze te staan.

Pumps in de blubber is een luchtige, korte feelgood. Het voorspelbaarheidskarakter van dit verhaal is hoger dan we gewoon zijn in dit genre. Ergens kwam het verhaal mij ook bekend voor, waarschijnlijk van een of andere film die ik ooit heb gezien.

Patricia Van Dam heeft een eenvoudige schrijfstijl, die zorgt dat je het boek snel kan doorlezen. Hierdoor heeft het geheel weinig diepgang. Ongelooflijk hoe snel Travis en Alexia verliefd worden op elkaar en hoe rustig Alexia erbij blijft wanneer haar vader zich van haar niets meer aantrekt. Dit laatste vond ik bovendien ook nog eens een ongeloofwaardige plotwending.

Het verhaal over Alexia heeft een paar leuke en onverwachte wendingen. De setting is origineel en je zou mij er onmiddellijk mee naartoe mogen nemen. Maar het geheel lijkt mij niet voldoende uitgewerkt, toch had het verhaal potentieel en bevatte het een leuk plot.

Pumps in de blubber is een kort verhaal, om rustig op een luie zondagmiddag in de zetel te lezen. Het is een mooi verhaal, die een betere uitwerking mist om een hogere score te krijgen. 2.5 ster.

Silke
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN: 9789464661262
Uitvoering: ebook
Aantal pagina’s: 185
Uitgave: augustus 2022

Met dank aan Books & butterflies voor dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review