‘Betrapt’ – Mireille Wijnker

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789464640823

Haar grootste droom was schrijfster worden. Dit is gelukt! Betrapt is het young adult debuut van Mireille Wijnker. Mireille werkt als contentspecialist bij een Amsterdamse uitvoeringsorganisatie. Uit interviews afnemen en het schrijven van persoonlijke verhalen van haar collega’s haalt Wijnker veel plezier. Naast haar werk heeft ze ook nog een eigen tekstbureau: MWords. Wijnker woont in Noord-Holland samen met haar man, twee kinderen en hun kater Chef.

Na een heftig jaar thuis gaat de achttienjarige Evi als au pair in Frankrijk werken. Daar komt Evi bij het gezin van Tom en Sandra en hun drie kinderen. Op het eerste gezicht lijkt het een lieve, leuke familie. Schijn bedriegt helaas. De vader van het gezin doet niets anders dan werken. Daarnaast is hij ook geheimzinnig en is zijn humeur vaker om op te schieten dan dat je met hem kan lachen. Wat is er gebeurd dat Tom zo is? Evi probeert erachter te komen, maar of ze blij wordt van de uitkomst….

Mireille Wijnker vertelt het verhaal vanuit verschillende perspectieven. Zo lees je het verhaal, dat verteld wordt vanuit de ik-persoon, vanuit het perspectief van Evi, Sandra en Tom. Door de verschillende vertelperspectieven kom je van alle drie de hoofdpersonen veel over zijn of haar gevoelens te weten. Iets wat ervoor zorgt dat je aan de ene kant medelijden krijgt met Sandra door het gedrag van haar man Tom, maar aan de andere kant ook enorm nieuwsgierig bent naar waar Tom zijn boze gedrag vandaan komt. Toch vond ik jammer genoeg sommige situaties rondom Tom zijn gedrag wat overdreven.

De schrijfstijl is door de korte hoofdstukken snel en er hangt door de wisselende perspectieven een constante spanning in het verhaal. Je weet dat er iets goed mis is, maar kunt er de vinger niet op leggen. Je komt namelijk in de allerlaatste bladzijden er pas achter wat er precies gebeurd is.

Het verhaal is maar kort, het boek telt slechts 126 bladzijden, wat mij betreft had dit uitgebreider gemogen. Na het dichtslaan van het boek bleef ik nog benieuwd naar hoe het nu met Evi en haar Franse buurjongen Cedric is afgelopen en hoe het Sandra en de kinderen terug in Nederland vergaat. Ook had van mij de zoektocht naar het geheim van Tom wat uitgebreider beschreven mogen worden. Misschien had ik dan wat meer sympathie voor Tom en zijn gedrag kunnen opbrengen.

Betrapt is een goed geschreven debuut. Voor mij had het misschien iets langer en uitgebreider gemogen, waar wie weet wat een volgend boek van Mireille Wijnker voor ons in petto heeft! Ik waardeer dit boek met 3 sterren.

Kim
Boekencast

Genre: young adult
Uitgever: Godijn publishing
ISBN:9789464640823
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 126
Uitgave: januari 2023

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Uitgeverij Godijn in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review