‘B’ – Nynke Sietsma

no title has been provided for this book

ISBN: 9789038813103

Freelance journaliste Nynke Sietsma studeerde Journalistiek, Religie & Levensbeschouwing. Na haar studies schreef ze voor verschillende kranten zoals Het Parool, Trouw en Happinez. Alsof deze duizendpoot daar nog niet genoeg aan had, had ze bij Omrop Fryslân ook een wekelijkse radiocolumn.

Laten we voorop stellen dat B geen boek is om even snel te lezen. B is een boek dat al je aandacht, tijd en liefde nodig heeft. Het boek gaat namelijk over het overlijden van de vierjarige zoon, Berend, van Nynke Sietsma. Berend overleed na een heftig, kort ziekbed van slechts zeven maanden. Zie dat als ouders maar eens te boven te komen. Tijdens zijn ziek zijn en na zijn dood schrijft Nynke in verschillende notitieboekjes over deze tijd, om haar lieve Berend niet te vergeten.

Dit boek ademt moederliefde en gemis uit. Het druipt van elke pagina. Nynke Sietsma weet de lezer te raken met haar schrijfstijl. Verwacht geen chronologisch verhaal, maar een verhaal dat van de hak op de tak springt. Precies zoals Nynke zich voelt. Een boek dat ik las na vele tegenvallers. Een dat uit was binnen één dag. Werkelijk een prachtig en ontroerend verhaal. Naast haar verhaal worden er tussen de bladzijden door kleine, cursief gedrukte zinnetjes geschreven die gericht zijn aan Berend.

B is niet alleen verdrietig. Nynke neemt je ook mee naar de gelukkige tijden in haar leven. Hoe ze bijvoorbeeld haar man leerde kennen en aan de vakanties met haar twee kinderen, voordat Berend ziek werd.

B is een boek met een intens verdrietig onderwerp, maar Nynke weet door haar schrijfstijl, waarbij een lach en een traan elkaar afwisselen, op intieme wijze een inkijkje te geven in haar rouwproces. Dapper om jezelf zo kwetsbaar op te stellen tegenover de boze buitenwereld vol met meningen.
B krijgt van mij dan ook de volle vijf sterren. Hopelijk twinkelen ze mooi voor je Berend!

Kim
Boekencast

Genre: non-fictie
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
ISBN: 9789038813103
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 208
Verschijningsdatum: oktober 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Nijgh & Van Ditmar voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review