‘Al mijn geheimen’ – Lynn Austin

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789029736411

Lynn Austin is vooral bekend om haar christelijke romans. Ze werd een frequent lezer, toen ze samen met haar echtgenoot twee jaar lang in Bogota, Colombia, woonde. Maar ze miste God en het geloof in de boeken die ze las, waarop ze besliste zelf boeken te schrijven. In 1995 schreef ze uiteindelijk haar debuut Gods and Kings. Lynn Austin schrijft meestal historische fictie die zich afspeelt tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Voor haar werk kreeg ze reeds meermaals de Amerikaanse Christy Award en in Nederland was zij in 2008 de best verkopende auteur op de christelijke markt. Met Al mijn geheimen neemt ze haar lezers mee naar de Gilded Age, dit is de periode van 1870 tot 1899, een periode van snelle economische groei in Amerika. Als grote fan van de serie The Gilded Age werd ik nieuwsgierig naar dit boek.

1898, New York, A.B. Staneford komt onverwacht te overlijden, waardoor zijn vrouw Sylva, dochter Adelaide en schoonmoeder Junie het nu alleen moeten zien te redden. Zijn grootvader heeft er namelijk voor gezorgd dat zijn erfenis enkel via zonen doorgegeven kan worden en hij heeft alleen maar dochters. Sylvia wil de hoge levensstandaard, waarin ze gewoon zijn te leven, aanhouden en gaat op zoek naar een oplossing. De enige uitweg lijkt een goede huwelijkskandidaat te vinden voor Adelaide. Dit voordat iemand erachter komt dat ze eigenlijk bijna niets meer bezitten en niet meer tot de high society behoren.

Maar Junietta heeft daar andere ideeën over en vindt dat Adelaide een man moet huwen omdat ze van hem houdt. Ze probeert Sylvia en Adelaide de ogen te openen door geheimen uit het verleden te verklappen.

Al mijn geheimen is een ontzettend fijn boek, dat bovendien ook nog eens knap afgewerkt is. De uitgever heeft zijn best gedaan om er een mooie uitgave van te maken, die bovendien onmiddellijk de ‘Gilded Aged’-sfeer oproept. De cover bestaat uit een foto van twee dames die in prachtige 19de-eeuwse jurken gehuld zijn en wanneer je het boek openslaat kom je niet op een saaie witte pagina, zoals dit bij de meeste boeken het geval is. De binnenkaft bestaat namelijk uit een paars klassiek behang motief met ornamenten, kenmerkend voor de periode waarin het boek zich afspeelt. Hierdoor wordt je terug gekatapulteerd in de tijd, naar het echte New York van 1898.

Hiernaast weet ook de auteur ervoor te zorgen dat we ons tussen de high society uit deze periode bevinden, door haar mooie beeldende schrijfstijl. Het was alsof ik binnenstapte in de wereld van de Astors en Vanderbilts, met al hun glitter, glamour en sociale regels. Liefhebbers van deze periode zullen zo wegdromen en zich wanen in de weelderige Amerikaanse herenhuizen van toen. Lynn Austin heeft een grote kennis van deze periode, waardoor ze het klassenverschil tussen de rijke elite en de gewone lagere klasse op een krachtige wijze kan weergeven. Hoewel ook dit boek bestempeld wordt als een christelijke roman, hoeven niet gelovige lezers hierdoor niet afgeschrikt te worden om het te lezen. Het verhaal is dan ook toegankelijk voor een breder publiek. De verwijzingen naar het geloof passen in de tijdsgeest waarin het zich afspeelt en zijn niet overweldigend aanwezig zoals bij de boeken van andere auteurs in dit genre zoals onder andere Charles Martin. Op een vaardige manier weet de Lynn Austin de christelijke elementen in haar verhaal te verwerken door het te gebruiken om de setting meer pit te geven.

Vanaf de eerste pagina werd ik in het verhaal gezogen. Pagina na pagina wilde ik meer weten over Sylvia, Junnie en Adelaide en hoe ze zich uit hun benarde situatie zouden redden. De auteur gebruikt tot de verbeelding sprekende personages en je zal van elk van hen houden. Hoewel dit een standalone is, hoop ik er toch stiekem op dat de auteur er toch nog een trilogie van zou maken. Niet dat het verhaal een open einde heeft en me met veel vragen laat zitten. Het lijkt me fijn om meer te weten hoe het verder loopt met Adelaide.

Al mijn geheimen was voor mij een aangename kennismaking in een bijzonder genre. Ik heb enorm van het boek genoten en kijk uit naar het volgende werk van Lynn Austin. 4.5 sterren.

Silke
Boekencast

Genre: roman
Uitgever: Kok Boekencentrum
ISBN: 9789029736411
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 455
Uitgave: 22 februari 2023

Met dank aan Uitgeverij Kokboekencentrum voor dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review