‘Lichaamstaal’ – A.K. Turner

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Series:
Publisher:

ISBN: 9789026364983

Voordat ze begon met het schrijven van boeken werkte A.K. Turner als documentairemaakster en tv-producent in verschillende genres zoals geschiedenis en true crime. Lichaamstaal is het eerste deel in de serie rondom obductie assistent Cassie Raven. In juli verschijnt Levenslang het tweede deel van de serie.

De 25 jarige Cassie Raven werkt als obductie assistent in een mortuarium. Geen alledaagse baan voor een jonge meid. Cassie is goed in haar werk. De overledenen geven namelijk aan wat er met hen gebeurd is, maar alleen Cassie kan dit horen. Als ze op haar snijtafel een oude bekende heeft liggen, die veel voor haar betekende, heeft Cassie het moeilijk. Volgens de patholoog is haar dood een ongeval, simpelweg domme pech, maar de overledene vertelt Cassie iets anders. Gaat ze achter de waarheid aan? Of laat Cassie de waarheid voor wat hij is?

Laten we het eerst hebben over de cover, want die is toch prachtig. Door de groenige kleuren springt de gele titel van de voorkant af. De drie medische scharen en de bloemblaadjes laten je fantasie op hol slaan. Daarnaast zorgt de tekst ‘als de doden spreken, luistert ze…’ ervoor dat je nieuwsgierig bent naar wie er luistert en wat de doden haar te vertellen hebben.

Voor mijn doen is Lichaamstaal een flinke pil van maar liefst 416 pagina’s, toch las ik dit boek binnen enkele dagen uit. Dit zegt maar weer hoe goed hij was!

A.K. Turner neemt je in haar verhaal mee in het werk van een obductie assistent. Door haar eerdere werkzaamheden, weet ze hoe ze gedegen onderzoek moet doen en dat is te merken aan hoe ze onder andere de omgeving en werkzaamheden in kaart brengt. Het lijkt alsof je als lezer zelf een kijkje neemt in de snijzaal. De schrijfstijl is beeldend en er gebeurt genoeg om ervoor te zorgen dat je het boek geen moment neer kunt leggen. Daarnaast weet Turner met twee sterke vrouwen in de hoofdrol eens iets anders neer te zetten dan de stereotyperende man-vrouw verdeling.

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken die afwisselen tussen Cassie; de obductie assistent en Flyte; de rechercheur. Het leuke hieraan is dat je het verhaal vanuit twee perspectieven leest. A.K. Turner zorgt ervoor dat je steeds op het verkeerde been wordt gezet, maar weet op het einde de puzzelstukjes mooi aan elkaar te koppelen.

Lichaamstaal is een heerlijke thriller, vol spanning en sensatie. Voor liefhebbers van forensische drama’s zoals Criminal Minds, Bones en CSI, alleen zonder de moorden vooraf. Het boek krijgt van mij dan ook de volle vijf sterren! Ik kan ook niet wachten tot het juli is en ik het vervolg kan gaan lezen.

Kim
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: Ambo|Anthos
Vertaling: Harmien Robroch
ISBN: 9789026364983
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 416
Uitgave: november 2023

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review