‘Adams wonderlijke apotheek’ – Adam Kay

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789402710755

Adam Kay is een Britse schrijver, komiek en was van 2004-2010 werkzaam als arts in opleiding in de verloskunde en gynaecologie. Hier stopte hij mee na een medische fout. In zijn boek Dit doet even pijn lees je zijn verhalen als jonge dokter. Daarnaast schreef hij ook een kinderboek in dezelfde stijl als Adams wonderlijke apotheek. Het boek Adams anatomie, neemt kinderen mee in de werking van het menselijk lichaam. In maart wordt zijn nieuwste boek Dokter af uitgegeven. Hierin vertelt Adam waarom hij zijn stethoscoop aan de wilgen hing.

De cover van dit boek schreeuwt al een grote drukte uit. Door de knalkleuren die gebruikt zijn, oranje, groen, geel valt het boek erg op. Niet te missen, maar uitstallen in mijn boekenkast zou ik niet doen, het geeft teveel onrust.

Op de cover staat een citaat van The Sunday Times waarin beweerd wordt dat dit boek heerlijk onsmakelijk is. Na het lezen van dit boek kan ik dit helemaal beamen. Er werden in de afgelopen eeuwen vreselijke en vooral de meest smerige trucjes uitgehaald om ziektes te genezen. Plasten ze niet over alle wonden, dan smeerden ze wel vet afkomstig van mensen op botbreuken om deze te genezen.
In twaalf hoofdstukken neemt Kay je mee langs alle belangrijke delen van het menselijke lichaam, zoals het brein, het bottenstelsel, de huid, de bloedsomloop en operaties. Ruim 300 jaar geleden dacht dokters dat wanneer men in elkaar zakte en niet meer ademde ze een blaasbalg in iemands achterste moesten stoppen om zo weer leven in de persoon te blazen.

Door de humoristische manier die Adam Kay gebruikt om zijn kennis over te brengen aan kinderen blijft het verhaal je keer op keer verrassen. En heb ik zelfs zo nu en dan hardop moeten lachen. Bijvoorbeeld over de blaasbalg. Niet alleen de humor van Kay maar ook de prachtige illustraties van Henry Parker, zorgen voor een extra dimensie. Door de tekeningen gaat het verhaal, zeker voor de jongere kinderen onder ons, meer leven en blijf je als lezer geboeid om door te lezen.

Adam Kay draagt Adams wonderlijke apotheek op aan zijn oudtante Prunella, die de eerste versie van dit boek las. In het verhaal geeft ze door kleine notities haar commentaar op het schrijven van Adam. Iets wat me hoe verder in het boek een klein beetje ergernis bezorgde. Net zoals de grapjes van Kay over billen en poep. Ongetwijfeld kunnen de jonge lezers onder ons hier enorm om lachen.

Adams wonderlijke apotheek is een interessant boek voor jong en oud die meer willen weten over de geschiedenis van het menselijke lichaam. Humor en hilariteit alom! Vier sterren voor Adams wonderlijke apotheek.

Kim
Boekencast

Genre: kinderboek
Uitgever: HaperCollins
ISBN:9789402710755
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 408
Uitgave: september 2022

Met dank aan uitgeverij HarperCollins voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review