‘Thai made easy’ – Yui Miles

‘Thai made easy’ – Yui Miles

Uitgeverij Good Cook is hofleverancier van kookboeken met gerechten uit de wereldkeuken. Deze keer reizen we af naar Thailand om vanuit onze eigen keuken kennis te maken met de rijke smaken uit dit land en tegelijkertijd te genieten van de puurheid van de ingrediënten. Auteur Yui Miles is zelf een wereldburger. Ze komt uit een Thais-Chinese familie waarin ze al op zeer jonge leeftijd leerde koken. Ze leerde dit van haar moeder en van een kennis van haar tante die chef-kok was in de koninklijke Thaise keuken. In 2001 verhuisde ze naar het Verenigd Koninkrijk. Ze stopte nimmer met koken...

Lees meer
0

‘Wok express’ – Ching-He Huang

Wok this way, Tok this way… Het liedje kreeg een vrije vertaling zodra dit boek op de deurmat is gevallen. Een kleurrijk gebonden boek dat door zijn lichtroze basis met een feller palet met groen, geel en oranje een zoete sfeer oproept, blijkt een wolf in schaapskleren te zijn. Wok Express is de titel van dit mooi gebonden boek, dat recepten voor meer dan 100 gezonde wok gerechten bevat. De titel roept, naast een muzikale associatie, ook direct herinneringen op aan de afhaalrestaurants met de naam Wok Express, gesitueerd in de grote steden, waar je in no-time een bakje met...

Lees meer
0

‘The Curry Guy, airfryer’ – Dan Toombs

Dan ‘The Curry Guy’ Toombs is bij ons in huis geen onbekende. Hier hebben we inmiddels al vier verschillende delen in huis, die met grote regelmaat uit de kast worden gehaald. Toombs startte al in 2010 met zijn blog The Curry Guy, zijn doel was om af en toe een smaakvol recept te delen. Toen hij besloot om een jaar lang alleen maar Indiaas te koken werd zijn blog opgepikt door The Mirror en door People Magazine. Sinds dat moment bereikt hij maandelijks ruim 250.000 bezoekers op www.greatcurryrecipes.net en brengt hij wereldwijd bestsellers uit. Hij is ook op de verschillende...

Lees meer
0

‘Missie gezond gewicht – deel 3’ – Sandra Bekkari

Dit is alweer het derde deel van Sandra Bekkari’s serie Missie gezond gewicht. Terwijl Jeroen Meus uitgeroepen is tot de kok die Vlaanderen opnieuw leerde koken, is Sandra degene die ons bijbrengt hoe we gezond kunnen eten. Ze is al meer dan vijfentwintig jaar met voeding en gezondheid bezig, en ontwikkelde haar eigen methode om mensen op een gezonde manier met voeding te leren omgaan. Dit derde deel stond in ongezien snelle tijd in de Vlaamse boekentoptien en als foodie was ik nieuwsgierig naar haar nieuwe recepten. Missie gezond gewicht – deel 3 is opgedeeld zoals de andere twee delen....

Lees meer
0

‘Puur aardappel’ – Poppy Cooks

Het vrolijke hoofd van Poppy O’Toole kom je in dit boek regelmatig tegen. Een jonge blondine met een vrolijk hoofd siert de achterzijde van dit boek en menig pagina. Ze heeft vele namen: Poppy Cooks, de Potato-Queen, De hogepriesteres van de aardappel of gewoon Poppy O’Toole. Poppy is tv-presentatrice, auteur, kok, zelfbenoemde aardappelkoningin en internetsensatie. Ze werkte meer dan tien jaar in sterrenrestaurants. Ze is jurylid in allerlei kookwedstrijden en heeft 1 miljoen volgers op Instagram (@poppy_cooks) en meer dan 4,3 miljoen volgers op TikTok (@poppycooks). Puur aardappel (The potato book) is haar vierde kookboek dat is verschenen. De vertaling...

Lees meer
0

‘Snelle en gezonde airfryer recepten’ – Sandra Bekkari

De airfryer wordt steeds populairder. Bovendien kan men in de winkelschappen steeds meer airfryerproducten terugvinden. En hier speelt Sandra Bekkari handig op in door een kookboek uit te brengen met zowel haar oude recepten aangepast voor de airfryer als een aantal nieuwe gerechten. Snelle en gezonde airfryer recepten is een kookboek gemaakt voor het gebruik met de XXL Greenpan Airfryer, maar als je een andere airfryer hebt zou je de recepten ook kunnen bereiden. Ook voor de gerechten in dit kookboek hanteerde Sandra Bekkari haar zelf ontwikkelde SANA-methode. Deze bestaat uit drie pijlers om je te helpen een gezonde levensstijl...

Lees meer
0

‘Proef de echte Libanese keuken’ – Nehme Darwiche & Caroline Delbecque

Nehme Darwiche is afkomstig uit Beirut. Enkele jaren geleden opende hij samen met Caroline Delbecque het restaurant Beiruti in Gent, Vlaanderen. De combinatie tussen de authentieke gerechten uit zijn geboorteland en de gezelligheid van het Vlaamse gezinsleven probeert hij met elkaar te verenigen: The best of both worlds. Nu is er hun eerste kookboek en receptenboek over de veelzijdige Libanese keuken. Geuren en smaken vechten om aandacht in dit prachtige boek. Het omslag toont direct de kracht van deze culinaire plek op aarde. Talrijke gedecoreerde schaaltjes van allerlei formaten, gevuld met de meest kleurrijke warme en koude hapjes. De inhoud...

Lees meer
0

‘The Curry Guy, Kip’ – Dan Toombs

Dan ‘The Curry Guy’ Toombs is bij ons in huis geen onbekende. Wij hebben al twee van zijn eerdere kookboeken in ons bezit wanneer, in november van 2024, dit oogstrelende nieuwe boek wordt bezorgd. Toombs startte al in 2010 zijn blog The Curry Guy, met als doel af en toe een smaakvol recept te delen. Toen hij besloot om een jaar lang alleen maar Indiaas te koken werd zijn blog opgepikt door The Mirror en door People Magazine. Sinds dat moment bereikt hij maandelijks ruim 250.000 bezoekers op www.greatcurryrecipes.net en brengt hij wereldwijd bestsellers uit. The Curry Guy, Kip is...

Lees meer
0

‘Tinned Tomatoes’ – Samuel Goldsmith

Samuel Goldsmith is voedselredacteur bij Good Food. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie als redacteur, schrijver, docent en kok. Vanuit het onderwijs maakte hij de stap naar de journalistiek. Hij werkte voor tijdschriften als Country Homes & Interiors en Homes & Gardens. Samuel is momenteel ook vicevoorzitter van de Guild of Food Writers. Naast al deze taken en verantwoordelijkheden is Samuel een echt familiemens. Zonder hen te verwaarlozen heeft hij tijd gevonden om dit boek samen te schrijven en samen te stellen. In 2025 zal zijn nieuwe boek verschijnen The Frozen Peas Cookbook. Hopelijk...

Lees meer
0

‘Missie gezond gewicht -deel 2’ – Sandra Bekkari

Sandra Bekkari is in Vlaanderen geen onbekende meer sinds haar televisieprogramma ‘Open Keuken’. Gezonde voeding is haar passie en dit uit zich in de verschillende opleidingen die ze reeds volgde: ‘voedingsleer’, ‘orthomoleculaire voedingsleer’ en ‘voeding en gezondheid’. Hiernaast ontwikkelde ze ook de ‘Sana-methode’: een gezonder voedingspatroon met heerlijke gerechten. Ze publiceerde al heel wat boeken, waaronder de serie Fast Food. Missie gezond gewicht is een tweede deel, waarbij ze zich in het eerste deel vooral op zomerse gerechten richt en in dit tweede deel op de winterse, koude dagen. Het boek bevat 80 nieuwe recepten, boordevol vitamines, om de koude...

Lees meer
0