‘Zoete wonderen’ – Wilma Hollander

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789402712988

Wilma Hollander is naast freelance vertaler en corrector/redacteur ook schrijver van romans; zowel standalones als series. Haar werkplek bevindt zich niet in Nederland maar op een idyllische plek in Griekenland, Pilion, waar ze sinds 2005 woont.

Zoete wonderen is het tweede deel in de De rozen van Beekbrugge serie. De rozen van Beekbrugge zijn geen speciale bloemen, maar de vriendinnen Emma, Sanne en Lotte. In het eerste boek van de serie, Smaak van liefde, had Sanne de hoofdrol en in dit tweede deel is Lotte Nijboer degene waar het om draait. Het boek is los leesbaar, dus als je het eerste boek niet hebt gelezen is dat geen probleem. De personages en belangrijke gebeurtenissen uit het vorige boek worden kort uitgelegd als ze aan bod komen. Uiteraard is het wel veel leuker om eerst deel één te lezen voordat je dit boek leest.

Lotte is de uitbater van de tearoom The Yellow Rose en nog steeds single tot grote teleurstelling van haar moeder en zussen. Het veertigjarige huwelijksjubileum van haar ouders staat voor de deur en wordt op Ameland gevierd. Haar zussen vinden het een goed idee als ze bij haar jonge nichtjes op de hotelkamer slaapt omdat ze toch maar alleen is. Hier wordt ze zo boos om dat ze spontaan zegt dat ze een vriend heeft. Het probleem is dat ze die wel heel snel moet vinden. Haar oog valt uiteindelijk op haar nieuwe, nukkige buurman en hij blijkt de rol van nepvriend heel goed te kunnen spelen; misschien wel te goed.

Hollander heeft een fijne schrijfstijl. Het boek is vlot geschreven en leest prettig weg. Al is de vertelstijl soms wel verwarrend. Het verhaal is geschreven vanuit de derde persoon; de ene keer is het alsof je het vanuit Lotte leest en op een ander moment is het alsof je het leest vanuit het perspectief van een alwetende verteller, ook als het om Lotte gaat. Zo wordt in het verhaal vaak gesproken over Leon en Hennie en niet over haar vader en moeder. Het duurde even voor ik door had wie Leon en Hennie precies waren.

De personages zijn levendig beschreven met goede en slechte eigenschappen; het zouden zo je buren of collega’s kunnen zijn. En wie wil Ysolde nou niet als tante of vriendin hebben!? Het denkbeeldige Beekbrugge komt tot leven en je ziet het zo voor je. Jammer dat je er geen fysiek bezoek aan kan brengen want het klinkt idyllisch. Naast veel humor en romantiek zitten er ook wat serieuzere onderwerpen in het boek. Dit zorgt voor wat emotionele en spannende situaties en dat geeft een goede mix van emoties aan het boek. Persoonlijk wordt een feelgood voor mij interessanter als er ook een diepere laag in zit.

Zoete wonderen is een heerlijke feelgood met leuke karakters, alledaagse en bijzondere situaties, romantiek, humor en ook een serieuze ondertoon. Ik ben benieuwd naar het derde deel van deze serie. Ik waardeer het boek met 4 sterren.

Ingrid
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgeverij: HarperCollins Holland
ISBN: 9789402712988
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 301 pagina’s
Uitgave: augustus 2023

Bedankt uitgeverij HarperCollins Holland voor het recensie-exemplaar dat ik heb ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review