‘The hunger games: The ballad of songbirds & snakes’ (Het boek bij de film) – Suzanne Collins

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789000390625

The Ballad of Songbirds & Snakes is een roman van de auteur Suzanne Collins. Deze prequel vertelt de verhaallijn die enkele decennia vooraf gaat aan de razend populaire “The Hunger Games”-trilogie. Dit boek zoomt in op de jonge jaren van het personage Coriolanus Snow, die later president van Panem wordt.

Daar waar je als lezer van “The Hunger Games”- trilogie terecht komt in een verwoeste samenleving, leer je hier eerder een maatschappij kennen waar zich geweld en onderdrukking beginnen te ontkiemen. Het hoofdpersonage Coriolanus Snow, een student, wordt tijdens de tiende Hunger Games gekozen als mentor voor Lucy Gray Baird. Het boek vertelt het verhaal hoe Coriolanus en Lucy (de tribuut uit District 12) zich tot elkaar verhouden en werpt een licht op de moeilijkheden die Coriolanus ondervindt om te overleven in een onrustige maatschappij vol corruptie.

De originele lezers van “The Hunger Games” -trilogie maken in deze prequel kennis met nieuwe personages. Enerzijds ontmoet je Coriolanus Snow, anderzijds leer je Lucy Gray Baird kennen. De eerstgenoemde zie je ontwikkelen van een jonge dromer met principes tot een heerser waarbij niets hem in de weg staat om zijn doel te willen bereiken. Lucy daarentegen wordt neergezet als een mysterieuze figuur. Zonder meer te willen verklappen, geef ik graag mee dat dit charismatische personage een centrale rol speelt in het boek.

The Ballad of Songbirds & Snakes behandelt thema’s als macht en corruptie. Het boek laat zien dat er een dunne grens is tussen goed moraal en het wegglijden naar moreel verval. Zo zie je dat een onschuldige, idealistisch ingestelde persoon in een neerwaartse spiraal van meedogenloze wreedheid raakt op zoek naar macht en controle.

De schrijfstijl van Collins is herkenbaar voor lezers van haar trilogie. Ze kan op een mooie meeslepende manier schrijven, waarbij je als het ware diep in het verhaal getrokken wordt. Op één of andere manier lukt het haar steeds weer om de donkere gebeurtenissen op een beklemmende manier te beschrijven.

Als lezer vond ik het heel vernieuwend om meer te weten te komen over de dystopische samenleving van Panem. Je krijgt een blik op de oorsprong hiervan. Het prachtige artwork op de cover trok me meteen aan. Een donkere kaft met illustraties van gouden bloemen, een slang en een vogel. Centraal op de kaft een gouden zonlicht wat tussen alles door schijnt. Het artwork past dan ook perfect bij de titel van het boek.

Van mij krijgt The Ballad of Songbirds & Snakes 5 sterren. Niet enkel omdat ik fan ben van de trilogie, maar omdat de personages en het thema mooi zijn uitgewerkt.

Melanie
Boekencast

Genre: Fictie
Uitgever: Van Goor
ISBN: 9789000390625
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 591
Uitgave: 5 oktober 2023

Met dank aan Uitgeverij Van Goor voor dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

1 Response

  1. kiana schreef:

    mooi film een boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review